Bitcoin koers
Altcoin, Bitcoin

Bitcoin duikelt omlaag: Ontdek welke Crypto’s wel spectaculair stijgen

Bitcoin heeft gisteren een aanzienlijke koersval meegemaakt, met een afname van meer dan 6 procent in slechts één dag. Vandaag heeft de prijs zich niet echt hersteld, waardoor 1 BTC momenteel net boven de $41.000 wordt verhandeld. Ondanks de moeilijke periode voor Bitcoin blijven de altcoins echter levendig en actief in de cryptomarkten.

In dit artikel belichten we enkele cryptomunten die, ondanks de algemene marktcorrectie, vandaag uitzonderlijk goed presteren. Deze altcoins tonen veerkracht en bieden een interessant contrast met de recente neergang van Bitcoin.

Opmerkelijke stijging van Aptos

Aptos (APT) heeft een indrukwekkende stijging doorgemaakt vandaag. Volgens de laatste gegevens van CoinGecko wordt de munt nu verhandeld voor $8,96, wat een aanzienlijke toename van meer dan 17% in slechts 24 uur tijd betekent.

Vrijgave van APT-tokens leidt tot verrassende marktreactie

De waardestijging van APT volgt op de recente vrijgave van 24,8 miljoen APT-tokens, ter waarde van meer dan $200 miljoen. Deze tokens zijn toegewezen aan vroege investeerders en sleutelfiguren binnen het netwerk. Hoewel dergelijke tokenontsluitingen doorgaans worden gezien als een teken van bearish marktsentiment, heeft de Aptos-markt een opvallend positieve reactie laten zien.

Aptos in de schijnwerpers na partnerschap met Microsoft

Het Aptos project, geïnitieerd door ontwikkelaars van Meta’s voormalige Diem blockchain, heeft recentelijk aanzienlijke belangstelling van investeerders gewekt. Dit is met name te danken aan de aankondiging van een partnerschap met Microsoft in augustus. Deze samenwerking en de daaruit voortvloeiende positieve ontwikkelingen hebben een gunstige invloed gehad op de perceptie en waardering van de APT-munt, ondanks de traditionele bearish connotaties die verbonden zijn aan grote tokenontsluitingen.

Cosmos en KuCoin stijgen ook

Ook Cosmos (ATOM), een ambitieus project met het doel een “Internet of Blockchains” te creëren door interoperabiliteit tussen verschillende blockchains te verbeteren, heeft een opvallende stijging doorgemaakt. De ATOM-token is meer dan 21% gestegen in waarde en wordt momenteel verhandeld voor $11,80.

KuCoin (KSC), de crypto token van een grote crypto beurs, heeft eveneens een sterke stijging van 19% ervaren in de afgelopen 24 uur. Deze stijging volgde op het nieuws dat KuCoin heeft ingestemd om gebruikers uit New York van zijn platform te weren en een schikking van $22 miljoen te betalen in een rechtszaak aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Avalanche (AVAX) haalt Dogecoin in

Tot slot lichten we Avalanche uit. De AVAX-munt van de Avalanche blockchain heeft een aanzienlijke mijlpaal bereikt door eerder vandaag de tiende plaats in te nemen qua marktkapitalisatie, waarbij het zelfs Dogecoin (DOGE) achter zich liet. Momenteel is de munt meer dan 6% gestegen in de afgelopen 24 uur de dag en wordt deze verhandeld voor $37,84, wat zijn positie als een prominente speler in de cryptomarkt versterkt.

De ondersteuning van investeringsbankgigant J.P. Morgan heeft bijgedragen aan de groeiende interesse in Avalanche. In november maakte J.P. Morgan bekend dat het de Avalanche-blockchain had gebruikt voor het tokeniseren van portefeuilles. Deze stap van een grote speler in de financiële wereld heeft geleid tot een verhoogde toestroom van geld en aandacht naar het Avalanche-project, wat de waarde en het vertrouwen in AVAX aanzienlijk heeft verhoogd.

Conclusie: Bitcoin zakt, atcoins floreren

Terwijl Bitcoin een aanzienlijke daling ondervindt, stelen diverse altcoins de show met indrukwekkende prestaties. Aptos (APT) schiet omhoog na een tokenvrijgave en een partnerschap met Microsoft.

Cosmos (ATOM) en KuCoin (KSC) laten ook aanzienlijke stijgingen zien, met ATOM die de blockchain-interoperabiliteit verbetert en KSC die profiteert van regelgevende ontwikkelingen.

Avalanche (AVAX) overtreft Dogecoin in marktkapitalisatie, mede gesteund door J.P. Morgan. Deze dynamiek benadrukt de veerkracht en diversiteit binnen de cryptomarkt, zelfs tijdens periodes van volatiliteit.

Handel €10.000 gratis en krijg 20 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Avalanche of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Analisten voorspellen: Deze Crypto’s staan klaar voor een enorme prijsstijging
Nieuwe memecoin BONK stijgt spectaculair: Gaat het Shiba Inu inhalen?
Waarom staat deze Cryptomunt vandaag met 40% in de plus?
Meer nieuws

Meest gelezen