Bitcoin

“Bitcoin en goud kunnen niet naast elkaar bestaan”

Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, suggereert dat Bitcoin en goud niet vergelijkbaar zijn. Bovendien zei hij dat Bitcoin en goud niet naast elkaar kunnen bestaan.


Bitcoin en goud niet vergelijkbaar

In reactie op een Substack-bericht van Anthony Pompliano, een populaire podcaster en medeoprichter van het hedgefonds Morgan Creek Digital, schreef Saylor dat het gevaarlijk is om te denken dat goud en Bitcoin vergelijkbare en complementaire investeringen zijn.

“Wanneer de Bitcoin draak uit zijn hol tevoorschijn komt, is het Koninkrijk van goud het eerste dat hij op zal eten.”

Het is geen verrassing dat dit soort uitspraken van Saylor af komen. Zijn technologiebedrijf van een miljard dollar heeft de afgelopen zomer veel op Bitcoin ingezet. MicroStrategy heeft nu meer dan een half miljard dollar in Bitcoin. In oktober tweette Saylor dat hij persoonlijk 17.732 BTC bezit. Tegen de huidige prijs is dat ongeveer $270 miljoen waard.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Bitcoin als digitaal goud

Het potentieel van Bitcoin als waardeopslag heeft het de bijnaam ‘digitaal goud’ gegeven. Veel analisten blijven echter wantrouwend over het feit of het al dan niet gebruikt kan worden als transactionele valuta. Bitcoin-prijzen zijn ook historisch gecorreleerd met goudprijzen. Miljardair en investeerder Mike Novogratz zei vorige maand hetzelfde tegen Bloomberg:

“Bitcoin, digitaal goud, zal alleen maar blijven stijgen”, zei hij. “Steeds meer mensen zullen het willen hebben.”

En hoewel Novogratz relatief optimistisch is over de vooruitzichten van Bitcoin, zijn zijn opmerkingen over de relatie tussen Bitcoin en goud voorzichtiger dan die van Saylor. Afgelopen juli suggereerde Novogratz dat de volatiliteit van Bitcoin een zorg blijft. Hij raadde aan om meer in goud te investeren.

Saylor tweette gisteren dat “Bitcoin voorstanders moeten stoppen hun excuses aan te bieden voor de volatiliteit” en dat Bitcoin, tenminste voor één dag, “minder vluchtig was dan NASDAQ, S&P 500, Dow Jones, Russell 2000, 10 & 30 Year Treasuries., Goud, Zilver, Apple, Amazon, Microsoft en Facebook.”

Tot nu toe heeft de inzet van Saylor en MicroStrategy op Bitcoin zijn vruchten afgeworpen. De prijs van 1 BTC is nu meer dan $15.000. Toen MicroStrategy voor het eerst zijn grote Bitcoin aankoop aankondigde, was 1 BTC ongeveer $11.500 waard.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen