Bitcoin crash, Bitcoin daalt
Bitcoin

Bitcoin ETF droom valt in duigen, BTC koers daalt na goedkeuring

De afgelopen weken hebben we een opvallende hype gezien rond de lancering van meerdere Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Funds (ETFs). Deze ontwikkeling kreeg een nieuwe wending toen de Amerikaanse autoriteiten afgelopen woensdag goedkeuring verleenden aan verschillende van deze fondsen.

Echter, ondanks de hoge verwachtingen, werden veel beleggers teleurgesteld toen de eerste handelsdag van een van deze ETFs op donderdag resulteerde in een koersval die nu al een paar dagen aanhoudt.

Waarom daalt de BTC koers na de ETF lancering?

Analisten identificeren meerdere factoren die bijdragen aan de recente verkoopgolf van Bitcoin en andere altcoins op de markt. Een prominente reden lijkt het verzilveren van winsten door beleggers te zijn, vooral na de introductie van de nieuwe Bitcoin ETFs. Deze neiging tot winstneming is versterkt door de aanzienlijke waardestijging van Bitcoin sinds oktober, toen de munt nog rond de $27.000 waard was.

Een andere relevante ontwikkeling is de opvallende verkoop van aandelen in de Grayscale Bitcoin Trust. Dit kan erop wijzen dat beleggers niet alleen hun winsten willen verzilveren, maar mogelijk ook overwegen om over te stappen naar de nieuw gelanceerde ETFs van afgelopen donderdag. Deze verschuiving zou kunnen bijdragen aan de toegenomen verkoopactiviteit op de markt.

FTX verkoopt mogelijk grote hoeveelheid munten

Een andere mogelijke oorzaak voor de recente sterke prijscorrectie in de cryptomarkt is de faillissementsprocedure van de in problemen geraakte cryptocurrency exchange FTX. Er zijn aanwijzingen dat dit platform munten verkoopt om schuldeisers uit te betalen, wat zou kunnen leiden tot miljarden dollars aan extra verkoopdruk op de markt.

Het feit dat Bitcoin en andere cryptocurrencies een aanzienlijke prijscorrectie ondergaan, is echter niet verrassend. Gezien de indrukwekkende rally van de afgelopen maanden, is een periode van koersafkoeling een logisch gevolg. Bovendien speelt de aanhoudende economische onzekerheid een rol, met name de wereldwijde inflatieproblematiek. Deze situatie dwingt centrale banken, waaronder de Federal Reserve (FED) in de Verenigde Staten, om de rentetarieven hoog te houden. Deze monetaire beleidsmaatregelen zetten extra druk op beleggers die overwegen om in risicovollere activa zoals cryptocurrencies te investeren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Wanneer hoor je tegenwoordig bij de ultra-rijken?
Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked
Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Meer nieuws

Meest gelezen

Tether gaat kapitaal uitlenen aan partijen die handelen in grondstoffen
Rechtszaken kosten crypto-bedrijven $19 miljard in 2024, FTX en Alameda grootste verliezers
AI is een bedreiging voor het financiële systeem
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk