Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin gaat richting $35K terwijl Ethereum $800 breekt

Bitcoin blijft maar stijgen en heeft vandaag zelfs een prijs van $34.700 behaald. Ook Ethereum presteert goed en doorbreekt vandaag de $800 weerstand.


Bitcoin blijft stijgen

De prijs van Bitcoin overtrof rond 08:00 ’s ochtends de $34.700 wat een nieuw record is voor BTC. Ethereum heeft rond het zelfde tijdstip een hoogtepunt bereikt van $825.

De plotselinge prijsstijging van de Bitcoin kwam als een kleine verrassing, aangezien de munt even scherp corrigeerde op 2 januari, tot een prijs van $30.300. Echter, de correctie werd snel afgewend en de prijs is binnen 24 uur tijd met meer dan 12% gestegen.


Wat veroorzaakte de rally’s van Bitcoin en Ethereum?

Toen de prijs van Bitcoin op 2 januari boven de $33.000 kwam, waarschuwden sommige vermogende investeerders dat een verkooporder van 150 BTC de markt zou kunnen laten crashen. Op dit moment zijn de orderboeken heel dun. Dat kan zorgen voor enorme prijsstijgingen, maar ook voor enorme koerscrashes.

De belangrijkste reden van de enorme prijsstijging van de afgelopen maanden is de interesse vanuit institutionele bedrijven. Deze grote investeerders blijven BTC tokens kopen, ondanks de hoge prijs. Vooral op Coinbase hebben we een enorme Bitcoin accumulatie gezien de afgelopen dagen.

De afgelopen drie dagen lag de Bitcoin prijs een stuk hoger op Coinbase dan op andere grote exchanges. Dit betekent dat grote investeerders agressief BTC blijven kopen, ondanks de premie die ze betalen op Coinbase.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Het is pijnlijk om een Bitcoin bear te zijn

“Voor degenen die een Bitcoin-correctie verwachten begin 2021; de $34.000 #AllTimeHigh die vandaag werd behaald, laat zien hoe pijnlijk het is om de afgelopen 10 maanden een BTC bear te zijn.

De ethereum prijs is ook flink gestegen zich door het sterke technische momentum van Bitcoin. De ETH koers steeg voor het eerst sinds begin mei 2018 voorbij $800, wat een hernieuwd momentum aantoont na een stagnatie in december.

Een cryptocurrency-handelaar die bekend staat als “Mayne” zei op 2 januari voor de Ether-rally dat ETH waarschijnlijk naar $800 zou gaan. Hij zei het volgende:

“ETH thesis ligt nog steeds op schema, dagelijkse afsluiting van $620, we gaan richting $800. Ik heb in december een grote longpositie opgebouwd en ervan uitgaande dat $ETHBTC een hoger dieptepunt kan behouden, denk ik dat het goed zal uitpakken. Ik had in december meer lange blootstelling aan BTC versus ETH moeten hebben, in de hoop dat ETH het beter zou doen in januari.”


Wat gaat er nu gebeuren?

Voor Ethereum komt er nog een belangrijke katalysator aan. De CME-futuresbeurs is van plan om in februari ETH-futures te lanceren. Gezien de hoge institutionele vraag naar Bitcoin sinds het eerste kwartaal van 2020, zou de vraag ook Ether bij de notering kunnen stimuleren.

Google zoekopdrachten naar ‘Bitcoin’ – Bron: Google Trends

Ondertussen blijft Bitcoin in een opwaarts traject van prijsontdekking en bereikt het dagelijks nieuwe recordhoogtes. Met een vermeend aanbodtekort en een institutionele koopwaanzin die nu overgaat in de detailhandel, heeft de rally mogelijk nog veel meer ruimte. $35.000 zal waarschijnlijk het volgende psychologische niveau zijn dat moet worden doorbroken.

Voorspellingen met zes cijfers zijn de afgelopen maanden steeds gebruikelijker geworden, vooral omdat de rally nieuwe recordhoogtes heeft bereikt.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen