Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin gaat viraal op ‘Chinese Twitter’ – Hype neemt toe

Gegevens laten zien dat de hype rond de Bitcoin halving toeneemt en dat de cryptomarkt gaat profiteren van deze trend.


Bitcoin halving enorm populair

Volgens berekeningen zal de Bitcoin halving over ongeveer 20 dagen plaats gaan vinden. Door deze halving zal de blokbeloning verlaagd worden van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. Dit betekent dat er minder aanbod zal zijn waardoor de koers kan gaan stijgen.

Volgens Molly, de voormalig CEO van Bitcoin Magazine China, is de Chinese zoekterm voor ‘Bitcoin halving’ onlangs viraal gegaan op Weibo, ook wel China’s Twitter genoemd.

Het onderwerp was de op 5 na meest gezochte zoekterm in de afgelopen 24 uur. Dat laat zien dat er veel interesse is in het evenement, ondanks dat China de aankoop van Bitcoin via yuan verbood.

Ook de gegevens van Google Trends geven aan dat wereldwijde Google gebruikers vorige maand meer dan ooit op de zoekterm “Bitcoin halving” hebben gezocht.

Dit is zeer bullish. Het lijkt er namelijk op dat de reden voor de stijging in de cryptomarkt te wijten is aan de hype rond de halving. Volgens Google gegevens zijn de zoektermen ‘buy Bitcoin’ en ‘Bitcoin halving’ sinds het begin van het jaar beide erg populair. Ook stijgen en dalen ze synchroon. De correlatie is niet perfect, maar het is duidelijk dat ze elkaar beïnvloeden.


Slechts één bullish factor van velen

Het is belangrijk om op te merken dat de naderende halving slechts één van de vele bullish factoren is. Dit merkte ook Kelvin ‘Spartan Black’ Koh – een partner bij cryptofonds The Spartan Group – op.

Koh, die ook een voormalige partner bij Goldman Sachs, legt uit dat hij vier andere fundamentele factoren ziet die volgens hem de enorme groei van de Bitcoin markt zullen stimuleren:

  1. Libra is een stap dichterbij de lancering. Analisten denken dat dit de acceptatie van Bitcoin zal stimuleren. Dit komt doordat er naar verwachting enige overlap zal zijn tussen degenen die Libra gebruiken en degenen die BItcoin gebruiken.
  2. China’s digitale valutaproject. Zoals we hebben vernomen uit lokale mediaberichten en berichten van de People’s Bank of China zelf, begint China na jaren van ontwikkeling eindelijk zijn nationale digitale valutaproject uit te rollen. Dit zal de overstap naar digitale cash systemen, inclusief Bitcoin, versnellen.
  3. Topmarkten legaliseren Bitcoin. De afgelopen maanden hebben landen als India, Zuid-Korea en Duitsland uitspraken en wetgeving gemaakt over crypto en blockchain. Dit toont aan dat het innovatie ondersteunt zolang het binnen bepaalde grenzen blijft.
  4. De Federal Reserve heeft “QE Infinity” geactiveerd. Vorige maand is aangekondigd dat de Federal Reserve elk bedrag aan obligaties koopt (zelfs als dat een oneindig bedrag betekent). Ze willen “een soepele marktwerking en een effectieve overdracht van monetair beleid naar bredere financiële voorwaarden en de economie ondersteunen”.
 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen