Bitcoin

Bitcoin gedraagt zich hetzelfde als voor de explosie in 2016-2017

Bitcoin zag haar koers de afgelopen dagen flink dalen toen er opnieuw een afwijzing plaatsvond op de $12.000 weerstand. De Bitcoin prijs ligt op het moment van schrijven rond de $10.200. Ondanks de koersdaling is er hoop. Een analist merkte op dat de BTC grafiek lijkt op de grafiek toen het begon aan de exponentiële rally van 2016-2017.


Als de geschiedenis zich herhaalt, gaat de Bitcoin binnenkort stijgen

De Bitcoin grafiek moet nog boven of onder cruciale niveaus sluiten, maar handelaren houden de grafiek nauwlettend in de gaten. Een analist vertelt dat de recente koersdaling van Bitcoin eigenlijk niet zo raar is. Hij merkt op dat BTC vanuit macroperspectief eigenlijk precies lijkt op het begin van de exponentiële rally van 2016-2017. Ook andere analisten vertellen dat de Bitcoin ondanks de recente koersdaling er positief bijstaat.

Bitcoin is klaar om vanaf hier een macro-rally te beginnen als de geschiedenis zich herhaalt. De onderstaande grafiek zien dat Bitcoin op het punt staat een cruciale neerwaartse trend te overwinnen die al vanaf 2017 de koers in de weg zit.

Cruciale downtrend – Bron: Twitter

Bitcoin voltooide namelijk een vergelijkbare hertest aan het begin van de vorige bull run. Hierbij testte het de weerstand van de $1.300 all-time high opnieuw als ondersteuning voor de rally.


De structuur blijft bullish

Dat BTC aan het begin van een macro-opleving staat, wordt bevestigd door andere analyses.

Een analist heeft onlangs de onderstaande grafiek gedeeld. Deze laat zien dat de recente prijsactie van Bitcoin eigenlijk een duidelijke hertest is van een macro-ondersteuningsniveau, en dus geen bearish breakdown is.

“BTC financiering en premie-index bereikten het laagste niveau sinds 19 maart. Maar deze keer testen we opnieuw een meerjarig S/R niveau met een bevestigde bullish break in MS tot aan de maandelijkse grafiek.”

BTC staat aan het begin van een opleving – Bron: Twitter

De fundamenten van de branche blijven positief. Onlangs werd onthuld dat Fidelity Investments is begonnen met werken aan een Bitcoin fonds dat zich richt op het aanbieden van BTC aan institutionele klanten.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen