Bitcoin

Bitcoin kan consolidatie fase ingaan, Bullish voor Altcoins?

Bitcoin heeft zich de afgelopen weken vrij volatiel gedragen. Dit heeft de BTC prijs uiteindelijk gebracht tot een koers rond de $7500 dollar. De afgelopen dagen zien we dat Bitcoin heel langzaam naar boven probeert te kruipen richting het volgende belangrijke weerstandsniveau van $7.800 dollar.

Analisten verwachten dat Bitcoin hier niet zomaar overheen komt. Dit kan ertoe leiden dat de grootste crypto een consolidatieperiode in gaat. Belangrijke altcoins zouden hiervan kunnen profiteren.


Grote kans dat Bitcoin $7.800 grens niet gaat breken

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $7.525 dollar. 24 uur geleden lag de BTC prijs ongeveer rond het zelfde niveau. Elke keer als de koers iets stijgt lijkt de verkoopdruk op te lopen. Hierdoor blijft de Bitcoin prijs rond de $7.500 dollar liggen.

Gedurende een periode van een week zien we dat BTC langzaam omhoog kruipt. BTC lijkt ondersteuning te hebben gevonden op $7.200 dollar en dat is positief. Echter ondanks dat er een ondersteuning lijkt gevonden wordt de munt geconfronteerd met een flinke weerstand rond de $7.800 dollar.

Toch is er een lichtpuntje te zien op de BTC grafiek. Bitcoin vormt bijna een EMA bull cross. Wat historisch gezien een positief patroon is. Echter, we moeten nog even wachten totdat het patroon daadwerkelijk bevestigt is.


Altcoins gaan ruimte krijgen

Ondaks dat de bull cross een zeer positief signaal is, vertellen verschillende analisten dat BTC niet zomaar omhoog zal schieten deze maand. Zo vertelt crypto analist ‘HornHairs‘ dat er een grote kans is dat BTC gaat rangen en vrij stabiel blijft. Dit zal volgens hem betekenen dat Altcoins ruimte gaan krijgen. Zeker altcoins versus BTC pairs zullen dan interessant worden om te traden.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen