Bitcoin

Bitcoin kan eind dit jaar prijs van $41.000 bereiken

Als we kijken naar de vorige twee halveringen dan lijkt het goed mogelijk dat de Bitcoin prijs spoedig de $41.000 kan bereiken.

In een tweet op 2 september vertelde PlanB, de maker van de stock-to-flow model, investeerders om “geduldig” te zijn als het gaat om prijsstijging. Die zit er volgnes hem namelijk zeker aan te komen.


Geduld is een schone zaak

Ondanks de koersbewegingen die we elke dag zien presteerde de Bitcoin precies zoals verwacht als we verder uitzoomen. De 3e Bitcoin halving vond plaats in mei en het lijkt erop dat het evenement zijn vruchten begint af te werpen. Analist PlanB schreef:

“Herinnering: De Bitcoin halving vond slechts 4 maanden geleden plaats en de koers beweegt zich mooi binnen de uitgestippelde paden van 2012 en 2016. Geduld is een schone zaak.”

Een bijbehorende vergelijkende indexgrafiek laat zien dat Bitcoin in 2020 enorme winsten boekt en al kan boeken.

Als zodanig blijft de Bitcoin binnen het bereik van de mogelijkheid om opnieuw met dezelfde orde van grootte te stijgen als de vorige twee halveringen. Volgens S2F zou dit een koersdoel van $288.000 moeten opleveren in de huidige halveringscyclus, die eindigt in 2024.

Vergelijking van Bitcoin prijs na halveringen – Bron: PlanB

Bitcoin prijs van $41k eind van dit jaar

Niet alleen de bovenstaande grafiek laat zien dat de BTC koers de lijn van de oude halveringen aanhoudt. Ook de onderstaande grafiek laat een bullish beeld zien.

Met de halving van mei als startpunt genomen, laat ecoinometrics zien dat de Bitcoin prijs eind dit jaar de $41.000 zal bereiken.

Bitcoin prijsvoorspelling – Bron: ecoinometrics

“Het ziet er solide uit”, zei het bedrijf op Twitter, eraan toevoegend dat $100.000 zou moeten verschijnen tegen 18 april 2021.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen