bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin koers daalt naar $11.1k door stijgende Dollar index

Een stijging van de USD-valuta-index zorgt voor een daling van de Bitcoin koers. De BTC prijs daalt vandaag met 5% en test daardoor de $11.000 ondersteuning.


Bitcoin ziet een scherpe afwijzing op $12k

Bitcoin verliest vandaag meer dan $850 in minder dan 24 uur tijd. De koersdaling volgt vlak nadat de Bitcoin koers tot boven de $12.000 weerstand steeg. Tot nu toe is het Bitcoin niet gelukt om dit weerstandsniveau vast te houden en om te zetten tot een ondersteuning.

Bitcoin koers daalt – Bron: Tradingview

Sterke prestaties US dollar

Een belangrijke reden van de Bitcoin koersdaling lijken de goede prestaties van de dollar te zijn. Bitcoin heeft namelijk al enkele maanden een sterke omgekeerde correlatie met de USD-valuta-index.

Na het laagste niveau sinds 2018 te hebben bereikt, herstelde de index zich scherp, waardoor zowel BTC als goud onder druk kwamen te staan. Dat betekent dat zowel goud als Bitcoin vandaag een scherpe daling zien.

USD-valuta-index stijgt – Bron: Tradingview

Volgens verschillende analisten zat de correctie van vandaag er wel een beetje aan te komen. Echter, op wat langere termijn ziet BTC er nog steeds zeer bullish uit. Het zou goed kunnen dat de Bitcoin koers spoedig weer zal stijgen en een nieuwe gooi zal gaan doen om de $13.000 te bereiken.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen