Bitcoin amerika inflatie
Bitcoin

Bitcoin koers schiet omhoog dankzij positieve inflatiedata

De Bitcoin koers is in de nacht van woensdag op donderdag weer omhoog geschoten richting de 38.000 dollar. Het lijkt erop dat met name Amerikaanse investeerders verantwoordelijk waren voor deze stijging, omdat Europa en Azië op dit moment al richting dromenland waren.

De onderstaande uurgrafiek laat de kracht van de koersexplosie zien, die op het moment van schrijven wat weerstand tegenkomt.

btc koers

Kan de Bitcoin koers doorzetten?

Op het moment van schrijven wordt Azië wakker en is het de vraag of zij Bitcoin verder omhoog kunnen helpen. De positieve inflatiedata uit de Verenigde Staten lijkt in ieder geval bij te dragen aan het bullish sentiment op de markt.

Eergisteren werd bekend dat de consumentenprijsindex in de Verenigde Staten een stukje lager uitvalt dan verwacht, terwijl gisteren ook de Producer Price Index (PPI) inflatie een stuk lager binnenkwam dan verwacht.

Alles bij elkaar levert dat het sentiment op dat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, weleens klaar kan zijn met zijn rentecampagne en dat we eerder dan verwacht renteverlagingen te zien krijgen.

fed cme
Bron: CME Group

Zo verwacht de markt volgens CME Group nu in mei 2024 al de eerste renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank. Terwijl deze een paar dagen geleden nog voor juni 2024 verwacht werd.

Daar lijkt de markt nu fantastisch op te reageren, maar we moeten niet te vroeg juichen.

Niet te vroeg juichen

De inflatie lijkt nu in de goede richting te kruipen, maar daar is een deel van de markt nog niet van overtuigd.

fed hikes cpi

Op de markt voor inflatieswaps zetten handelaren momenteel in op een stijging van de inflatie voor de komende vijf jaar. Om die reden moeten we nog maar afwachten of de dalingen van nu kunnen doorzetten.

Dat is namelijk wel wat nodig is voor de Amerikaanse centrale bank om de rente straks echt te verlagen.

Een andere reden voor renteverlagingen zou een recessie zijn, maar dat is iets waar we als Bitcoiners waarschijnlijk niet op moeten hopen. In een recessie zien we vaak namelijk ook dat de koersen van risico-assets als Bitcoin klappen krijgen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen