amerika
Bitcoin

Bitcoin koers stijgt naar $18K na positief inflatie nieuws

De Bitcoin koers is vandaag tot boven de 18 duizend dollar gestegen en ook de wereldwijde aandelenmarkten zijn omhoog geschoten. Dit gebeurd kort nadat de Amerikaanse CPI-gegevens vandaag werden vrijgegeven. De BTC prijs steeg in 10 minuten tijd met meer dan 800 dollar, vanwege het positieve inflatie nieuws.

BTC koers stijgt na positief inflatie nieuws - Bron: Tradingview
BTC koers stijgt na positief inflatie nieuws – Bron: Tradingview

De Ethereum koers is zelfs met meer dan 7 procent gestegen, tot ongeveer 1.345 dollar en ook de XRP koers boekt een 24-uurs winst van meer dan 5 procent.

Waarom is dit goed nieuws voor de Bitcoin?

De Amerikaanse inflatie voor november werd vandaag vastgesteld op 7,1 procent en dat lager dan de 7,3 procent die de meeste analisten hadden verwacht. Dit is goed nieuws voor de economie en risicovolle activa zoals aandelen en cryptomunten. Het betekent naar alle waarschijnlijkheid namelijk dat de Amerikaanse Federal Reserve de renteverhogingen zal gaan afbouwen.

Analisten verwachten nu met vrij grote zekerheid (80%) een verhoging van 50 basispunten door de FOMC morgen, zo blijkt uit gegevens van de FedWatch-tool van de CME. Dat betekent dat de Fed de renteverhogingen dus zal gaan afbouwen vanaf morgen.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen