Blackrock Larry Fink
Bitcoin

Bitcoin krijgt opnieuw lof van BlackRock CEO: ‘zelfstandige activaklasse’

De CEO van ‘s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, Larry Fink, heeft voor de zoveelste keer Bitcoin (BTC) de hemel in geprezen. De voormalig Bitcoin-scepticus vergeleek Bitcoin met goud als onafhankelijke activaklasse die hem doet denken aan de vroege dagen van de hypotheekmarkt, die later uitgroeide tot een markt van $11 biljoen.

Bitcoin als alternatief voor goud

Afgelopen vrijdag hield BlackRock een earnings call, waarin Fink en andere leidinggevenden de financiële resultaten van het bedrijf presenteerden. De topman maakte gebruik van de gelegenheid om zijn visie op Bitcoin en de bredere cryptomarkt te delen. 

Bloomberg ETF-expert Eric Balchunas deelde gisteren op socialmediaplatform X wat Fink allemaal te zeggen had over Bitcoin en crypto in het algemeen. Het meest opvallende is dat hij zei dat BlackRock gelooft dat Bitcoin ‘’een op zichzelf staande activaklasse is’’ en een ‘’alternatief voor andere grondstoffen zoals goud’’.

Fink ging dieper in op de factoren die de groei van Bitcoin zouden beïnvloeden. Hij beargumenteerde dat de munt niet afhankelijk is van regelgeving, maar benadrukte het belang van transparantie, liquiditeit en analyses voor de uitbreiding van de markt. Hij wees op de evolutie van andere financiële markten en zei:

“Ik geloof echt niet dat het een kwestie is van regelgeving — van meer of minder regelgeving. Ik denk dat het draait om liquiditeit en transparantie … niet anders dan jaren geleden toen we begonnen met de hypotheekmarkt, en toen de high-yieldmarkt ontstond.”

Volgens Fink zal het niet zoveel uitmaken of Donald Trump of Kamala Harris het Witte Huis zal betreden. Hij is hoe dan ook overtuigd dat ‘’we een verbreding van de markt voor digitale activa zullen’’.

BlackRock CEO is ‘orange-pilled’

Fink stond in het verleden bekend als een groot criticus van Bitcoin en crypto. Zo noemde hij Bitcoin in 2017 nog ‘’een index voor het witwassen van geld’’. Hij lijkt echter volledig te zijn ‘orange-pilled’, oftewel overtuigd geraakt van de waarde en potentie van Bitcoin. Sinds vorig jaar zomer – toen Blackrock een aanvraag indiende voor een Bitcoin spot Exchange-Traded Fund – spreekt hij zich namelijk regelmatig positief uit over Bitcoin. 

Inmiddels is het de normaalste zaak van de wereld geworden dat de CEO van de grootste vermogensbeheerder ter wereld, met een beheerd vermogen van $11,5 biljoen, lovend spreekt over Bitcoin. 

BlackRock zelf is dit jaar bovendien uitgegroeid tot een belangrijke speler in het Bitcoin-land. Zijn IBIT Bitcoin ETF heeft sinds januari al bijna $22 miljard aan kapitaal binnengehaald, waarmee het zelfs een van de meest succesvolle fondsen ooit is. Wie had dat een aantal jaar geleden durven dromen?

Erhalte 10 € geschenkt bei BitvavoHandle 10.000 € gratis und erhalte 10 € Bonus

Erstelle ein Konto bei Bitvavo. Zahle 10 € ein und erhalte ein Willkommensgeschenk von 10 € völlig kostenlos. Und das ist noch nicht alles – du zahlst 7 Tage lang keine Handelsgebühren auf deine ersten 10.000 € an Transaktionen. Starte jetzt!

  • Großes Angebot
  • Niedrige Gebühren
  • Zuverlässig

Bitcoin nieuws

Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Blockstream haalt $210 miljoen op: Kan dit de schaalbaarheid van Bitcoin verbeteren?
Crypto analist: Alle signalen staan op ‘Mega-Groen’ voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Bitcoin koers stijgt boven $64.000: $100 miljoen aan shortposities geliquideerd in mogelijk begin van Uptober
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk