Bitcoin

Bitcoin miners verkopen steeds meer BTC

De Bitcoin Miners position index bereikte een hoogste punt in drie jaar tijd, wat aangeeft dat miners veel BTC tokens verkopen.


Bitcoin miners verkopen veel BTC

Bitcoin miners lijken opnieuw grote hoeveelheden Bitcoin te verkopen. Gegevens van CryptoQuant laten zien dat de Bitcoin Miners position index een hoogste punt in drie jaar bereikte. Dit is een statistiek die de verhouding bijhoudt van het aantal Bitcoin dat de wallet van miners verlaat. Deze trend geeft aan dat miners waarschijnlijk hun Bitcoin gaan verkopen over-the-counter of op spot exchanges.

Op 10 december werden twee grote aan miners gekoppelde Bitcoin transacties opgemerkt. De Miner position index steeg tot niveaus die sinds 2017 niet meer gezien waren. Althans, zo blijkt uit gegevens van CryptoQuant.

Ten eerste verhuisde er ongeveer 800 Bitcoin ter waarde van $14,5 miljoen, naar Binance. Daarnaast verhuisde er ongeveer 11.852 Bitcoin, ter waarde van $215,9 miljoen, naar een onbekende cold wallet.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Geen goed signaal op de korte termijn voor de Bitcoin

Miners verkopen de Bitcoin doorgaans via spot- of OTC exchanges. Dit kan zorgen voor een grote verkoopdruk. De impact op de Bitcoin prijs is niet onmiddellijk voelbaar wanneer miners op OTC exchanges verkopen. Dit komt omdat ze rechtstreeks aan kopers verkopen. Pas wanneer ze op spot exchanges verkopen zal de prijs gaan dalen.

Volgens Ki Young Ju, de CEO van CryptoQuant, verkochten miners veel Bitcoin op 10 december. Hoewel Ki optimistisch blijft over de prijs van de Bitcoin, legde hij uit dat dit een potentieel zorgwekkende trend is voor de nabije toekomst. Hij zei:

“Het is duidelijk dat miners tegenwoordig veel Bitcoin verkopen. Ik ben nog steeds long, maar dit is op korte termijn geen goed signaal. “

Miners kunnen veel verkoopdruk uitoefenen op de Bitcoin, vooral als grote hoeveelheden gezamenlijk op exchanges worden verkocht. Op middellange tot lange termijn zou de ophoping van de Bitcoin door instellingen de uitverkoop echter kunnen compenseren.


Waarom is dit op middellange termijn niet zo zorgwekkend?

In mei werd bekend dat de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) meer Bitcoin had gekocht dan er werden gemined.

In de afgelopen maanden is Grayscale doorgegaan met het kopen van BTC. Ze hebben nu zelfs meer dan $12 miljard aan vermogen onder beheer. Als deze trend intact blijft, kan dit de verkoopdruk van miners en whales op de korte tot middellange termijn compenseren.

Op de korte termijn zouden miners er dus voor kunnen zorgen dat de prijs daalt, maar op de lange termijn ziet alles er nog bullish uit voor de Bitcoin.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen