Crypto Mining Data Centre
Nieuws

Bitcoin-mining in Noorwegen krijgt groen licht

In Noorwegen heeft een meerderheidsstemming in hun parlement ervoor gezorgd dat het minen van Bitcoin (BTC) niet verboden kan worden.

Voorstel vernietigd

Eerder werd er een voorstel gedaan om Bitcoin-mining in Noorwegen volledig te verbieden. Dit werd in maart van dit jaar gedaan door de communistische partij van Noorwegen, de Rode Partij. Toen hier echter over werd gestemd in het Noorse parlement werd het voorstel klein gehakt.

“Nu deze politieke partijen deze stem hebben verloren, zullen ze waarschijnlijk nog een poging doen om de stroombelasting specifiek voor mijnwerkers te verhogen, wat nu hun enige hulpmiddel is in de gereedschapskist om het leven van mijnwerkers moeilijk te maken.”

Groene Oase

Het minen van Bitcoin is in Noorwegen over de afgelopen enorm in populariteit gegroeid. Inmiddels draagt Noorwegen dan ook voor 1% bij aan de wereldwijde hash-snelheid van Bitcoin, terwijl gebruik gemaakt wordt van 100% hernieuwbare energie.

Noorwegen lijkt dan ook een groene oase te zijn voor de Bitcoin-miningsector, met een overvloedige waterkracht en lage energieprijzen. De kosten voor 1 kilowattuur bedraagt in het noorden en midden van Noorwegen slechts 0,12 Noorse kroon. Dit gebeurt wel door speciale tarieven aan te houden die niet voor iedereen gelden.

Alhoewel deze stroomtarieven niet voor iedereen gelden, wordt niet verwacht dat crypto-miningbedrijven opeens meer zullen moeten betalen voor hun energie.

Hack nieuws

Hacker steelt bijna $484.000 aan Ethereum in aanval op Ledger
Meer dan $300 miljoen aan gestolen cryptocurrencies zijn dit jaar bij cryptomixers gekomen
Hackers infiltreren OKX DEX en stelen meer dan $2,7 miljoen in crypto’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk