Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Bitcoin naar hoogste koers van het jaar dankzij overwinning Ripple

Bitcoin is erin geslaagd om de koers van 31.700 dollar aan te tikken, dankzij de overwinning van Ripple tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De rechter besloot gisteren dat de verkoop van XRP tokens op beurzen en via algoritmen geen zogenaamde investeringscontracten vormen.

Waar de positieve inflatiedata niets deed voor Bitcoin, was dit nieuws genoeg om de koers een boost te geven.

Goed voor Bitcoin?

Ergens is het niet helemaal duidelijk waarom Bitcoin ook zo lijkt te profiteren van het optimisme rondom XRP. In principe zou het voor Bitcoin immers een voordeel zijn als een groot deel van de rest van de markt zou kwalificeren als effect.

Dat zou namelijk betekenen dat XRP en de vele andere tokens die als effect kwalificeren niet meer welkom zijn bij de beurzen. Nu is er een kans dat Coinbase er in een later stadium voor kiest om XRP weer op hun beursplatform te noteren.

Met andere woorden, hierdoor neemt de concurrentie voor Bitcoin toe en zorgen altcoins voor extra afleiding bij investeerders. In die zin is het vreemd dat Bitcoin ook is gestegen nadat bekend werd dat de rechter, in ieder geval gedeeltelijk, in het voordeel van XRP heeft besloten.

Goed voor Binance en Coinbase?

Ook bij Binance en Coinbase zal het oordeel van de rechter met luid gejuich ontvangen zijn. Zij werden enkele weken geleden immers ook aangeklaagd door de SEC, vanwege het noteren van in hun ogen illegale effecten.

Nu de rechter ogenschijnlijk heeft besloten dat de tweedehands handel in XRP niet binnen de macht van de SEC valt, is er een kans dat hetzelfde geldt voor andere tokens.

Dat zou voor zowel Coinbase als Binance voor een hoop verlichting kunnen zorgen in hun strijd tegen de Amerikaanse financiële waakhond.

Het besluit van de rechter had ook een gigantisch positief effect op Ethereum, want voor het eerst in drie maanden tijd schoot de koers weer over de grens van 2.000 dollar heen. Daarmee wint het project eindelijk weer wat terrein op Bitcoin.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen