Bitcoin

Bitcoin prijs Crasht met 8 procent tot bijna $60K

De Bitcoin prijs is vannacht flink onderuit gegaan. De koers is namelijk met meer dan 8% gedaald tot een dieptepunt van $60.350. Ook Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency qua marktwaarde, is met meer dan 8 procent gedaald, naar een dieptepunt van $4.355,00.


Wat veroorzaakt de Bitcoin Crash?

Crypto-analisten vertellen dat er geen nieuws lijkt te zijn dat de dalingen veroorzaakt heeft. De crash van vannacht lijkt puur gedreven door winstnemingen.

“Dit is puur gedreven door spot-verkopen en winstneming. Buiten dit is er geen belangrijk nieuws dat de koers heeft laten crashen”, zegt Matthew Dibb, COO van Stack Funds.

De waarde van Bitcoin is sinds juni meer dan verdubbeld, gedreven door de reguliere acceptatie van cryptocurrencies en de lancering van op futures gebaseerde bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten.

Ook heeft Bitcoin zondag een grote upgrade ondergaan, met de naam Taproot, waardoor de blockchain complexere transacties kan uitvoeren. Ondanks al dit positieve nieuws zijn we vandaag toch de koers flink crashen. Maar, omdat er geen slecht nieuws vooraf is gegaan aan deze crash, verwachten veel analisten dat de BTC prijs snel kan herstellen.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk