Bitcoin

“Bitcoin prijs kan snel richting de $70.000 stijgen”

Het geloof in een ​​Bitcoin die $70.000 waard is wordt steeds groter. Zeker nu bekend is geworden dat Tesla $1.5 miljard aan Bitcoin heeft gekocht.


‘Bitcoin kan op korte termijn met 70% stijgen’

Een analist genaamd Cheds vertelt dat het mogelijk is dat de Bitcoin koers op korte termijn met 70 procent al stijgen. “Dat is gewoon weg een observatie zei hij, terwijl hij wijst naar de ‘relative strength index’ (RSI). Wanneer zo’n indicator een “power zone” binnengaat kan het bijna niet anders dan dat de Bitcoin explosief prijs zal stijgen,” zei hij.

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT
Bitcoin RSI duidt op een stijging van 70-100 procent – Bron: TradingView.com

De laatste twee keer dat de RSI boven een waarde van 70 lag zagen we de Bitcoin koers stijgen met 70 tot 100 procent.

“Op basis van deze theorie zou de [bitcoin] prijs ongeveer 70.000 moeten bedragen voordat hij afkoelt, ergens in de komende 3-4 weken”, zei Cheds.


Apple volgende grote koper?

De bullish Bitcoin prijsvoorspellingen verschenen toen Bitcoin dinsdag een nieuw record bereikte en voor het eerst binnen twaalf jaar niveaus boven $47.500 bereikte. Handelaren stroomden massaal naar de cryptomarkt toen Tesla aankondigde dat het $1,5 miljard aan Bitcoin had gekocht als “alternatieve reserve” voor hun contanten.

In deaanvraag bij de Securities and Exchange Commission zei Tesla dat het van plan is om in de toekomst meer Bitcoin te kopen en misschien zelfs het gebruik ervan mogelijk te maken als betaalmiddel voor zijn producten en diensten.

De aankondiging heeft analisten ertoe aangezet om agressieve bullish voorspellingen te doen over Bitcoin. Mike McGlone, senior commodity-strateeg bij Bloomberg Intelligence, zei maandag dat de prijs van de cryptocurrency $50.000 zou bereiken. Sommigen denken dat het zelfs $100.000 zou kunnen bereiken als vermogende bedrijven de signalen van Tesla volgen en Bitcoin kopen.

Mitch Steves lijkt daar één van te zijn. Steves is een analist bij de Royal Bank of Canada, die verwacht dat Apple de volgende grote koper van de gedecentraliseerde cryptocurrency zal worden. Hij denkt dat het misschien zelfs een cryptowallet of exchange-service gaat aanbieden zoals PayPal in oktober.


Een Bitcoin prijs van $75K is haalbaar

Ondertussen denken analisten van een marktanalysebedrijf genaamd TradingShot dat Bitcoin de $75.000 zal bereiken. Ze noemen een zogenaamd LMACD bullish cross vanwege hun opwaartse metafoor.

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT
Bitcoin ziet een bull run richting $75.000 – Bron: BTCUSD op TradingView.com

“Zelfs het doel van $75.500 na een potentiële stijging van 98% zou redelijk realistisch zijn binnen 2 maanden. Dat komt omdat het de 2,5 Fibonacci-extensies zou raken”, legde TradingShot uit met de bovenstaande grafiek. “De enige Fib-extensie van het Fibonacci-kanaal die niet met een interval van +0,5 is geraakt (1.5 en 2.0 zijn al geraakt).”

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen