Bitcoin

Bitcoin prijs zit in duurzamere uptrend dan in 2019

Uit gegevens blijkt dat steeds meer investeerders geneigd zijn om Bitcoin te hodlen in plaats van te traden. Dat is historisch gezien een bullish teken.


Langere tijdshorizons voor Bitcoin hodlers

Bitcoin bereikte vorige maand een hoogtepunt van $12.500. Echter, volgens de drie onderzoekers die een rapport hebben samengesteld, had de Bitcoin prijsstijging weinig gemeen met zijn run naar de $13.800 die in 2019 plaatsvond.

Dit omdat we in 2019 de exhange balansen zagen toenemen. Dit jaar bleven ze ondanks de prijsstijgingen juist dalen. De algemene verkoopdruk onder handelaren en investeerders is deze keer dus een stuk minder.

“In tegenstelling tot de prijs opwaartse trend van 2019, die samenviel met de stijging van de Bitcoin aandelen, heeft deze huidige trend een verschil gezien tussen het aandeel en de prijs van de Bitcoin. Dit suggereert dat er een duurzamere beweging naar boven is voor de Bitcoin, in vergelijking met die van 2019.”

De bevindingen komen overeen met een ander recent onderzoek naar hodler-gedrag. Waarbij CryptoQuant vergelijkbare conclusies trok over Exchange saldi.

Het aantal Bitcoin wat gehouden wordt op exchanges is gedaald van een recordhoogte van 2,96 miljoen Bitcoin in februari tot 2,59 miljoen Bitcoin op dit moment. De Bitcoin prijs verhandelt momenteel in een vergelijkbaar bereik als destijds, $10.430 versus de $9.580 op 20 februari.


De vraag naar Bitcoin maakt een einde aan de outflow van miners

Verder merkt Delphi op dat er ook andere factoren kunnen zijn die de gewoonten van hodlers kunnen veranderen. Ze kunnen bijvoorbeeld stablecoins gebruiken als onderpand voor transacties. Of ze kunnen de Bitcoin gewoon op exchanges laten in plaats van de moeite te nemen om ze op te slaan in privé wallets. De onderzoekers stellen dat:

“Wanneer de prijs stijgt en de Bitcoin voorraad daalt, duidt dit op een Bitcoin accumulatie trend”.

De volatiliteit van Bitcoin veroorzaakte korte periodes van onrust voor miners. Dit gebeurde ondanks het feit dat de netwerkfundamentals nu op recordhoogte staan.

De inflow van Bitcoin van mining pools naar exchanges heeft de afgelopen maanden verschillende pieken gekend. Maar naarmate de tijd verstrijkt, merkt Delphi op, wordt hun impact minder.

Op Twitter vestigde Paul Burlage, een van de onderzoekers, specifieke aandacht op de groei van de Bitcoin whales, die momenteel samengaat met prijsgroei.

In de toekomst gaan de bedreigingen voor de stabiliteit van Bitcoin met name van buitenaf komen. De kracht van safe havens en traditionele macro assets gaat afhangen van de kracht van de Amerikaanse dollar.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen