Sanctions on South Korea , flag South Korea with Barbed Wire, im
Altcoin

Do Kwon ontkent verplaatsen van 3313 Bitcoin

De Luna Foundation Guard (LFG) heeft op Twitter laten weten dat het sinds mei 2022 geen nieuwe wallets heeft gemaakt of Bitcoin of andere tokens heeft overgedragen. De tweet kwam nadat officieren dinsdag probeerden de tegoeden te bevriezen die mogelijk verband houden met Kwon.

Exchanges werken mee aan onderzoek naar Do Kwon

De aanklagers hebben de bevestigd dat ze verzoeken hebben gestuurd naar de crypto exchanges KuCoin en OKX om in totaal 3.313 Bitcoins te bevriezen. Deze hoeveelheid Bitcoin heeft een waarde van ongeveer $67 miljoen. Bovendien werden deze Bitcoin overgedragen naar wallets die zijn gekoppeld aan Kwon’s Luna Foundation Guard.

OKX bevestigde de ontvangst van een verzoek van de Zuid-Koreaanse autoriteiten. Daarnaast gaf de exchange aan mee te werken aan het onderzoek. Een woordvoerder van KuCoin zei dat het bedrijf bereid is om samen te werken met de wetshandhavers. Daar voegde het aan toe dat het aan de autoriteiten is om verder commentaar op de zaak te geven.

Hulp van Interpol

Zuid-Korea heeft ook Interpol om hulp gevraagd om Kwon te vinden. Zijn locatie is momenteel onbekend nadat Singapore eerder deze maand aangaf dat hij niet langer binnen hun grenzen was. De Zuid-Koreaanse aanklagers gaven op 14 september aan dat een rechtbank een arrestatiebevel tegen Kwon had uitgevaardigd. Maandag tweette Kwon dat hij geen enkele moeite doet om zich te verbergen.

Ik maak wandelingen en ga naar winkelcentra. Ik heb het afgelopen jaar geen KuCoin of OKX gebruikt en er is geen geld van tfl, lfg of andere entiteiten bevroren.

– Do Kwon

Volgens onderzoeker CryptoQuant is er op 15 september een nieuw wallet gemaakt waarvan wordt aangenomen dat het tot de LFG behoort. Daarna werden er in totaal 3.310 Bitcoins verplaatst van deze wallet naar KuCoin en OKX.

De peg van de TerraUSD-stablecoin met de Amerikaanse dollar werd voornamelijk gehandhaafd door een complexe mix van algoritmen waarbij de Luna betrokken was. Eerder in het jaar had Kwon de LFG opgezet als een extra beveiliging. Dit deed het door een reserve van crypto op te bouwen die in tijden van stress kon worden ingezet.

Volgens blockchain forensisch bedrijf Elliptic kocht de LFG tussen januari en maart ongeveer $3,5 miljard aan Bitcoin. Echter bleken deze maatregelen in het begin van mei uiteindelijk nutteloos te zijn. Kwon en de LFG gaven beiden aan dat ze de hele reserve hadden uitgegeven om te proberen TerraUSD en Luna te stabiliseren.

Altcoin nieuws

Analisten voorspellen: Deze Crypto’s staan klaar voor een enorme prijsstijging
Nieuwe memecoin BONK stijgt spectaculair: Gaat het Shiba Inu inhalen?
Waarom staat deze Cryptomunt vandaag met 40% in de plus?
Meer nieuws

Meest gelezen