Altcoin

Bitcoin SV schiet omhoog – Zijn Craig Wright’s whales weer actief?

De Bitcoin SV koers vliegt weer de lucht in en dat is niet voor het eerst in 2020. BSV wil zijn hoogste punt ooit overtreffen maar het is nog onduidelijk wat de koersstijging van vandaag heeft veroorzaakt.

Tijdens een eerdere koersstijging van de munt, verklaarde Craig Wright dat hij de whales die het veroorzaakte kende. Zou de recente prijsstijging weer veroorzaakt worden door deze whales? En wat is hun eindspel?


Pump & dump met Bitcoin SV tokens

Half januari schoot de Bitcoin SV koers met meer dan 100% omhoog. Dit prijs van de altcoin steeg van $200 aan het begin van het jaar naar een recordhoogte van $360 dollar. Veel van deze winst werd geboekt tussen de 12 en 14 januari. De munt werd toen enorm gepumpt door grote BSV whales.

Dat dit gebeurde werd bevestigd door de man achter de token, Craig Wright. In een interview met BlockTV verklaarde Wright dat hij wist wie er achter de 100% – prijsstijging zat. Hij wou echter niet vertellen wie dit was. Zijn toelating was zorgwekkend omdat het duidelijk was dat BSV gepumpt kan worden, en in theorie dus ook kan worden gedumpt.

“Ik weet wat er achter zit, en wie. Dat is geen openbare informatie, dus ik ga het niet delen,” vertelde Wright.

Whales (mensen met enorme hoeveelheden tokens) lijken nog steeds aan de touwtjes te trekken. Vandaag is de BSV prijs met 15% gestegen. De koers ligt nu rond de $338 dollar.

Het primaire doel lijkt nu zijn all time high van $360 te bereiken en te overtreffen. Het eindspel van de walvis blijft onduidelijk. Maar het is zeer waarschijnlijk dat ze een hype willen creëren rond de munt. Wanneer normale investeerders dan gaan kopen zullen de whales massaal de token dumpen.


Bitcoin Cash vs Bitcoin SV

Als de BSV prijsstijging doorzet zou de munt zijn broertje Bitcoin Cash weer kunnen inhalen. Dit gebeurde al even in januari, maar werd toen snel teruggedraaid toen Bitcoin Cash herstelde. Op dit moment ligt er zo’n $4 miljard dollar tussen beide activa. Hoewel dit natuurlijk veel geld is kan één enkele rally het gat dichten. Laten we niet vergeten dat de munt in één dag met 100 procent steeg.

De meeste andere munten, waaronder Bitcoin Cash, boeken vandaag kleine winsten. Dit varieert van 1% tot 5%. De grootste cryptomunt, de Bitcoin, verhandeld vandaag stabiel rond de $9.800 dollar.