Bitcoin crash, Bitcoin daalt
Bitcoin

Crypto analist slaat alarm: Bitcoin koers toont Gigantisch signaal van zwakte

De Bitcoin koers is de nieuwe week goed begonnen met een stijging van 1,43 procent over de afgelopen 24 uur. Daarmee klokt de digitale munt binnen op een koers van 61.670 dollar en lijken de bulls op dit moment in controle.

Dat gaat volgens de pseudonieme analist DonAlt niet lang duren, want hij ziet een “gigantisch” signaal van zwakte voor Bitcoin.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Gigantisch signaal van zwakte

DonAlt maakt zich in een nieuwe video op YouTube zorgen over het verliezen van de steun op 61.000 dollar door Bitcoin. Een dagelijkse sluiting onder die koers is volgens DonAlt een gigantische signaal van zwakte, dat mogelijk een verkoopgolf tot het niveau van 50.000 dollar kan veroorzaken.

Als Bitcoin opnieuw onder de 61.000 dollar komt, dan is de kans volgens DonAlt behoorlijk groot dat we afdalen naar het niveau van 52.000 dollar.

Volgens DonAlt kijken er simpelweg heel veel investeerders naar de door hem aangegeven range in de bovenstaande grafiek. Als Bitcoin dit koersniveau verliest, dan is dat volgens hem een signaal om heel snel uit te stappen.

Voorlopig lijkt het daar echter niet op, maar er kan natuurlijk nog van alles gebeuren de komende dagen. Daarover gesproken komen er voor Bitcoin een paar cruciale dagen aan deze week.

Cruciale dagen voor Bitcoin

Deze week staan er voor Amerika namelijk weer een paar belangrijke inflatiecijfers op het programma. Te beginnen op dinsdag met de Producer Price Index (PPI), een belangrijke inflatiemeter die door velen wordt gezien als een voorloper op de consumentenprijsindex (CPI) en andere belangrijke inflatiemeters.

Dat is logisch, omdat de PPI de prijsstijgingen voor producenten aangeeft, die zij uiteraard moeten doorberekenen op de consument.

Voor woensdag staat echter de macro-economische climax van deze week op het programma met de CPI in de Verenigde Staten. De eerste maanden van 2024 viel de inflatie steevast hoger uit dan verwacht, waardoor de Amerikaanse centrale bank zijn renteverlagingen moest blijven uitstellen.

Als de inflatie ditmaal lager uitvalt dan verwacht, dan kan dat een positieve verrassing opleveren voor de koers en nieuwe stijgingen veroorzaken. Het tegenovergestelde is helaas ook waar.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Blockstream haalt $210 miljoen op: Kan dit de schaalbaarheid van Bitcoin verbeteren?
Crypto analist: Alle signalen staan op ‘Mega-Groen’ voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Bitcoin koers stijgt boven $64.000: $100 miljoen aan shortposities geliquideerd in mogelijk begin van Uptober
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk