Bitcoin

Bitcoin Whales hebben miljoenen overgedragen tijdens crash

Investeerders die enorm veel Bitcoins bezitten hebben voor tientallen miljoenen dollars aan crypto valuta verplaatst toen de prijs naar beneden ging.


Meer dan 6.000 Bitcoin verplaatst door Whales

Bitcoin whales verplaatsten in het weekend voor miljoenen dollars aan crypto valuta nadat een bredere uitverkoop afgelopen vrijdag de prijs van de Bitcoin met 10% liet dalen.

Whale is een informele term voor investeerders met grote hoeveelheden Bitcoins. Deze whales hebben volgens gegevens van Whale Alert op 5 september meer dan 6.000 Bitcoin verstuurt. Deze Bitcoins zijn overgedragen naar de Aziatische exchanges Huobi en OKEx. Bovendien werd er op 6 september nog eens 2.000 Bitcoins, ter waarde van $20 miljoen, overgedragen.

Binance zag op 5 september slechts twee grote instromen van 1.175 Bitcoin en 1.000 Bitcoin. In totaal is dit ongeveer 23 miljoen. Er werden dus heel veel BTC tokens naar exchanges gestuurd.


Waarom hebben de Whales hun Bitcoins verplaatst?

Deze specifieke overdrachten zijn niet te wijten aan grote investeerders en handelaren die hun Bitcoin bezit verkopen. Het lijkt erop dat crypto exchanges verantwoordelijk zijn voor de transacties. De exchanges verplaatsen de munten om veiligheidsredenen.

Het verplaatsen van BTC tokens van de ene naar de andere wallet hebben niet noodzakelijkerwijs invloed op de prijzen van crypto valuta’s. Het is eigenlijk niets bijzonders. Om de paar dagen zijn er overdrachten van 2.000 a 3.000 Bitcoin van onbekende wallets naar OKEx, zo vertelde Jonathan Leong, de oprichter van crypto exchange BTSE.

Jay Ho, CEO van OKEx, wees er echter op dat Tweet alerts zoals deze ook een rol kunnen spelen bij het verspreiden van FUD. Hij legde het als volgt uit:

“Aangezien Whale Alert tweets verwamt zijn geworden aan een inkomende Bitcoin dump wanneer geld naar een exchange wordt verplaatst, dienen ze vaak om de markt onnodig naar beneden te trekken. We kennen de intenties niet achter deze Bitcoin overdrachten.”

Niettemin is die anonimiteit, zo stelde hij, een van de schoonheden van Bitcoin. Niemand kan voorkomen dat een transactie plaatsvindt, niemand kan de overdrachten van iemand anders verstoren en niemand kan voorkomen dat iemand Bitcoin dumpt op de markt als hij dat wenst.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen