Bitcoin

Bullish: BTC whales verkochten grote aantallen Bitcoins

Bitcoin whales verkochten het grootste aantal Bitcoins sinds maart. Dat is een bullish teken voor de Bitcoin prijs op basis van eerdere marktcycli.


Waarom duidt een grote uitverkoop van de Bitcoin op een bull trend?

De prijs van de Bitcoin heeft vandaag de $15.970 behaald. Dit nadat naar buiten kwam dat whales sinds maart het hoogste aantal Bitcoin hebben verkocht. In eerdere cycli herstelde de dominante crypto valuta zich doorgaans na een grote verkoop van whales.

Op 12 maart bereikte de ‘All Exchanges Instlow Mean (MA7) indicator’ 3 punten. Op dat moment daalde de BTC prijs tot $3.596 op BitMEX na het zien van trapsgewijze liquidaties.

Sindsdien is de MA7 indicator nooit meer boven de 1,7 gestegen. Op 11 november naderde de MA7 voor het eerst sinds maart de 2. Dit geeft aan dat whales de afgelopen dagen een aanzienlijke hoeveelheid aan Bitcoin hebben verkocht.

MA7 indicator – Bron: CryptoQuant

Bitcoin whales, ofwel vermogende individuen die grote hoeveelheden BTC bezitten, hebben niet noodzakelijk een shortpositie in BTC omdat ze bearish zijn. Veel whales geven er de voorkeur aan om tijdens een bull run winst te maken en onderweg posities op te bouwen. Dit komt doordat whales aanzienlijk grotere posities verhandelen dan de meeste detailhandelaren. Whales zijn op zoek naar liquiditeit. Daarnaast zijn ze ook op zoek naar een grote vraag van kopers om hun posities te verkopen of aan te passen.

De Bitcoin heeft de neiging om zich te herstellen na een door whales veroorzaakte uitverkoop, omdat het de verkoopdruk op de crypto valuta op korte tot middellange termijn vermindert.

Hoewel de Bitcoin markt op het moment steeds meer in balans is tussen detailhandelaren, instellingen en whales, hebben vermogen individuen nog steeds veel invloed op de markt.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


De fundamentals zijn zeer positief

Bovenop de gunstige technische structuur van de Bitcoin zijn ook de fundamentele factoren zeer bullish.

Volgens de gegevens van Glassnode bereikte het aantal actieve Bitcoin adressen een meerjarig hoogtepunt. Dagelijks actieve adressen zijn een belangrijke meeteenheid voor de Bitcoin, omdat het twee belangrijke trends kan aangeven.

Ten eerste kunnen particuliere beleggers in toenemende mate Bitcoin verzamelen en verplaatsen naar persoonlijke wallets. Dit laat zien dat beleggers de Bitcoin voor een langere periode vast willen houden.

Aantal actieve BTC adressen – Bron: Glassnode

Ten tweede zou er een toename kunnen zijn van over-the-counter deals, met name onder whales en vermogen individuen.

De combinatie van positieve technische en fundamentele trends vergroot de kans op een bredere rally voor het einde van het jaar. Met de halvering die slechts zes maanden geleden plaatsvond, blijft de kans op een duurzamere opwaartse trend groot.

 

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen