Bitcoin

Bitcoins Hash-snelheid stijgt met 42% in twee dagen

Het lijkt erop dat veel Chinese miners hun jaarlijkse migratie vanuit Sichuan hebben voltooid, waardoor de hash-snelheid van Bitcoin in twee dagen met meer dan 40% is gestegen.


Migratie van Chinese miners

De hash-kracht van het Bitcoin-netwerk is de afgelopen 2 dagen met ongeveer 30% gestegen. Dit wijst erop, mits het aanhoudt, dat er binnenkort een grote moeilijkheidsgraad aanpassing kan komen.

De hash-snelheid van Bitcoin, ligt momenteel op 128 TH/s. Dit terwijl de hash-rate op 3 november nog op 106 TH/s lag.

De piek volgt op een scherpe daling van de hash-kracht eind oktober. Deze daling werd door veel analisten toegeschreven aan het einde van het regenseizoen in Sichuan. 

Door de overvloedige en goedkope waterkracht van de provincie trekken  ongeveer 80% van alle Chinese miners naar de provincie in. het natte seizoen. In december schatte CoinShares dat Sichuan goed was voor 54% van de wereldwijde mining activiteiten.

Quantum Economics-analist Jason Deane speculeerde dat de plotselinge toename van Bitcoin-hashkracht een teken zou kunnen zijn dat veel Chinese miners hun migratie uit Sichuan hebben voltooid en hun activiteiten in andere lokale mining knooppunten zoals Xinjian en Binnen-Mongolië hebben hersteld.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Niet-Chinese miners zijn niet blij

De plotselinge piek in de mining activiteit suggereert dat het netwerk waarschijnlijk nog een aanzienlijke moeilijkheidsaanpassing zal produceren. 

Een grote opwaartse aanpassing zou tot ergernis komen van niet-Chinese miners die hogere winsten hebben genoten nadat de schijnbare migratie van oktober vanuit Sichuan resulteerde in een negatieve moeilijkheidsgraad van 16%. Dit was de op een na grootste neerwaartse aanpassing in de geschiedenis van Bitcoin .

Eerder deze week kondigde ’s werelds grootste generator van waterkracht voor de particuliere sector, het Russische bedrijf En + Group, aan dat het een cryptocurrency-mining onderneming zou lanceren in samenwerking met het lokale bedrijf BitRiver.


Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen