Bitcoin

BlackRock Bitcoin futures zijn $360K in waarde gestegen

Uit een aanvraag van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission blijkt dat de Bitcoin futurescontracten van BlackRock Financial Management dit jaar aanzienlijk zijn gestegen in waarde.


Bitcoin futurescontracten van BlackRock aanzienelijk gestegen

BlackRock’s maandelijkse portfoliorapport is vandaag door de SEC vrijgegeven. Volgens dat rapport had het bedrijf 37 Bitcoin-futures-contracten die waren uitgegeven via de Chicago Mercantile Exchange. Deze liepen op 26 maart af. De contracten werden gewaardeerd tegen een waarde van $360.457. De winsten van de Bitcoin futures vertegenwoordigen ongeveer 0,00142% van het Global Allocation Fund van BlackRock. Dit is gelijk aan 6,12 Bitcoin op het moment van schrijven.

Vorige maand gaf de Chief Investment Officer (CIO) van het bedrijf, Rick Rieder, aan dat BlackRock een kijke begon te nemen in de cryptowereld. Daarnaast zei hij dat veel beleggers op zoek waren naar “investeringen die in waarde stijgen in de veronderstelling dat de inflatie hoger wordt naarmate de schulden toenemen.”

“Een deel van wat je in contanten houdt in zaken als cryptovaluta stoppen lijkt me logisch. Maar ik zou niet voor een bepaalde allocatie of doelwit kiezen. Ik heb het gevoel dat de technologie is geëvolueerd en dat de regelgeving zo ver is geëvolueerd dat een aantal mensen vindt dat het onderdeel moet zijn van de portefeuille.”

– Rick Rieder

In januari van dit jaar had BlackRock de Bitcoin (BTC) genoemd in twee prospectusaanvragen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Wat aangeeft dat de mogelijkheid bestaat dat de vermogensbeheerder meerdere triljoenen dollars aan crypto derivaten en andere assets gebruikt als onderdeel van zijn investeringsplan.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen