Blockchain

Blockchain platform ontwikkeld om uitgifte CBDC’s te vereenvoudigen

Apollo Fintech, een blockchain-onderneming, heeft een nieuw blockchain platform ontwikkeld genaamd ‘National Payment Platform’. Dit werd bekend gemaakt in een onlangs gepubliceerd persbericht vanuit het bedrijf.


Belangrijke functies voor transacties

Met het nieuwe blockchain-platform kunnen gebruikers, zoals centrale banken, digitale valuta’s uitgeven om de nationale acceptatie hiervan te vergroten.

Om alles na de uitgifte vervolgens in goede banen te leiden, kunnen overheidsinstanties of centrale banken meerdere personen aan boord nemen en toegang geven tot het platform.

Om transacties mogelijk te maken vanuit het systeem, zijn diverse functies opgenomen. Dit zijn bijvoorbeeld de volgende functies: SMS, QR-Codes, Kaarten en Offline Codes. Dit kan naar verluidt allemaal worden getoond op de aankomende smartphone applicatie.


Aanbieden van enorme efficiëntie

Door het aanbieden van een dergelijk systeem, geeft de CEO van Apollo Fintech aan dat zij hiermee grote hoeveelheden tijd en middelen kunnen besparen. Ook kan het bedrijf hierdoor een enorme efficiëntie aanbieden, omdat er op deze manier 1 systeem volledig wordt doorontwikkeld in plaats van dat er 5 verschillende systemen ontwikkeld worden.

Ook kunnen eventuele barrières worden weggenomen omtrent toegankelijkheid en bruikbaarheid. Dit door elke gebruiker zijn eigen, fysieke toegang te geven. Door gebruikers toe te staan om CBDC-transacties uit te voeren door onder andere SMS-berichten, kunnen zelfs oude GSM-toestellen in theorie transacties uitvoeren. Dit bevordert de bruikbaarheid wereldwijd, juist ook in minder ontwikkelde gebieden. De CEO van Apollo gaf een toelichting van het platform:

“Door uitdagingen op het gebied van toegankelijkheid en bruikbaarheid op te lossen, kan ons platform in combinatie met de andere financiële innovaties van Apollo Fintech zorgen voor een versnelde massale acceptatie van digitale valuta’s, digitale betalingen en girale transacties.”

Momenteel werken meerdere landen aan hun eigen CBDC. Voorbeelden hiervan zijn Korea, met een onlangs gelanceerd proefprogramma voor hun CBDC, China met hun CBDC, waarbij onlangs bekend werd dat er geen bankrekeningen nodig zijn en Japan dat experimenten uitvoert voor een digitale versie van de yen. Onbekend is nog wanneer deze CBDC’s precies zullen worden gelanceerd.