Blockchain

Blocko en Arab Bank gaan samenwerken aan creditsysteem

De door Samsung ondersteunde blockchain-provider Blocko is een samenwerking gestart met de Arab Bank. Gezamenlijk willen zij een op de blockchain gebaseerd en slim kredietbeheersysteem ontwikkelen.


Financiële sector zal bijna verdubbelen

Verwacht wordt dat rondom 2022 de financiële sector in het land zal zijn gegroeid van circa $2 biljoen naar $3,78 biljoen, bijna een verdubbeling. Om dit mogelijk te maken liggen er echter nog enkele technische en economische uitdagingen.

Islamistische banken rekenen in tegenstelling tot traditionele financiële organisaties geen rente op leningen. Ook beboeten zij normaliter geen wanbetalers. Zij rekenen echter liever een late vergoeding tegenover geen vergoeding.

Alhoewel dit voor het grote gros enorm goed werkt, is het geen aanpak zonder problemen. Het systeem zorgt er namelijk voor dat leners niet genoodzaakt zijn om geld terug te betalen.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Stimuleringsmechanisme

Het systeem zal worden gebaseerd op de Aergo hybride-blockchain en zal naar verwachting een nieuw stimuleringsmechanisme invoeren. Dit mechanisme heeft als doel om terugbetalingen aan te moedigen. Mocht het toch nog gebeuren dat mensen de noodzaak voor het terugbetalen niet inzien, dan zullen de vergoedingen automatisch bij gaan dragen aan verzekeringspools die wanbetalingen op leningen dekken.

Een dergelijk systeem kan banken wereldwijd verder helpen met bijvoorbeeld kredietbeoordelingen op een veilige en transparante manier, zonder de privacy van de betrokkenen te beschadigen. Het systeem heeft dan ook grote potentie en kan bijdragen aan het (drastisch) verminderen van de kosten.