koers crasht, koers crash
Bitcoin

Bloomberg analist voorziet grootste ‘financiële reset’ van onze generatie

Mike McGlone, een gerenommeerde analist van het grote Bloomberg, voorziet de grootste financiële reset van onze generatie. De analist waarschuwt voor deze reset als gevolg van het agressieve beleid dat verschillende grote centrale banken over de hele wereld voeren. Wat zou een dergelijke reset betekenen voor de Bitcoin koers?

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Een financiële reset?

Heel kort gezegd is Mike McGlone op dit moment bearish over risico-assets als gevolg van de renteverhogingen van centrale banken. Volgens de analist zit de aandelenmarkt momenteel in een “sukkelige fase”, waarmee hij doelt op de gigantische stijgingen, terwijl het macro-economische klimaat om dalingen schreeuwt.

Dat is waarschijnlijk wat hij bedoeld met een reset. Centrale banken zijn duidelijk bezig aan een missie om de rente weer op een normaal niveau te krijgen, nadat de financiële markten jarenlang konden smullen van gigantisch lage rentes.

Als gevolg daarvan kregen we te maken met inflatie, die ze nu proberen te blussen met renteverhogingen. Verder concludeert de analist van Bloomberg dat de macht van de Federal Reserve op het wereldwijde toneel zeker niet verdwenen is.

“Het is duidelijk dat we vandaag wederom een renteverhoging van 0,25 procent krijgen en dat iedere centrale bank, met uitzondering van China en Japan, de Federal Reserve zal volgen”, aldus de enigszins pessimistische analist van het grote Bloomberg.

Wat betekent deze reset voor Bitcoin?

Net als aandelen kwalificeert Bitcoin voor de meeste investeerders als een risico-assets. Dat wil zeggen dat zij deze hoogstwaarschijnlijk verkopen als de hoeveelheid risico in het financiële systeem toeneemt. Risico-assets presteren vooral goed op de momenten dat het economisch voor de wind gaat.

De renteverhogingen zijn bedoeld om de inflatie te verlagen, maar hebben ook het effect dat de economische activiteit afneemt. Geld lenen wordt hierdoor immers duurder, waardoor er minder kapitaal in de economie terechtkomt, met als gevolg dat inkomens dalen.

Als we een economische winter krijgen, zoals McGlone lijkt te voorspellen, moeten mensen waarschijnlijk risico-assets verkopen om die winter te overleven. Dat zou in theorie ook Bitcoin raken, waardoor de komende maanden weleens lastig kunnen worden voor de grootste digitale munt van de markt.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Wanneer hoor je tegenwoordig bij de ultra-rijken?
Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked
Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Meer nieuws

Meest gelezen

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk