Altcoin, Cardano

BNB bereikt nieuwe all-time-high

Terwijl Bitcoin (BTC) vandaag gecorrigeerd wordt, groeien diverse altcoins. Een hiervan is Binance Coin (BNB), die enorme stappen gezet heeft. BNB heeft namelijk een nieuwe all-time-high (ATH) bereikt van ruim $38.


BTC is volatiel

BTC heeft in de afgelopen weken enorm gepresteerd. De top cryptocurrency heeft hierdoor een nieuwe recordhoogte bereikt van ongeveer $28.300. Nu corrigeert BTC echter. Hierdoor is de top cryptocurrency momenteel enorm volatiel, waardoor de prijzen enorm schommelen. Binnen slechts een paar uur ging de prijs van circa $27.500 naar ongeveer $25.900, waarna hij nu weer op ongeveer $27.000 staat.

Alhoewel de wekelijkse prijzen van BTC hierdoor gedaald is, worden volgens de gegevens die afkomstig zijn van de cryptomonitor Glassnode nog steeds nieuwe recordhoogtes bereikt. Zo wordt er verwezen naar de waarde van diverse cryptocurrencies die actief worden gebruikt en sluit tokens uit die verloren zijn gegaan of jarenlang in portefeuilles blijven liggen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


BNB bereikt nieuwe all-time-high

Waar BTC op dit moment enorm volatiel is, heeft Binance’s BNB een nieuwe all-time-high van ruim $38 bereikt. Hierdoor steeg de waarde met van de altcoin met dubbele cijfers in slechts een paar dagen. Echter hebben niet alle altcoins zulke mooie stijgingen meegemaakt.

Zo is Ripple bijvoorbeeld door de Amerikaanse SEC aangeklaagd waardoor het nu in heet water verkeerd. Het resultaat van de aanklacht is dat diverse (grote) cryptocurrency exchanges de top 4 altcoin van hun platform gehaald hebben. Een voorbeeld hiervan is Coinbase, die dit onlangs aangekondigd heeft. Een gevolg hiervan is dat de waarde van de altcoin aanzienlijk in waarde gedaald is en inmiddels op de ranglijsten is ingehaald in termen van marktkapitalisatie door Tether (USDT). Hierdoor is Ripple’s XRP gedaald van rank 3 naar rank 4.

Ook andere altcoins hebben echter kleine verliezen geleden in de afgelopen 24 uur, waaronder Bitcoin Cash (3.4%), Ethereum (-1%) en Litecoin (-0.5%). Zowel Cardano als Polkadot hebben echter weer een grote stijging laten zien van +10%. Hiermee heeft ook BNB een stijging van ongeveer 12% laten zien en een nieuwe ATH neergezet.