Cryptocurrency-Wallet-scaled-1
Exchange

BNY Mellon wil later dit jaar nog crypto bewaar platform lanceren

De grote investeringsbank BNY Mellon ontwikkelt naar verluidt een nieuw platform specifiek voor de bewaring van digitale activa. Naar verluidt zullen eerst institutionele klanten op deze manier crypto-exposure verwerven, waarna de dienst wellicht open gaat voor het grote publiek.


Later dit jaar nog live

In eerste instantie zullen een aantal van de populairste cryptocurrencies beschikbaar zijn, waaronder Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). De BNY Mellon cryptocurrency-wallets die hiervoor nodig zijn zullen worden aangedreven door technologie van Fireblocks. Dit blijkt uit een rapport dat door het bedrijf gepubliceerd is.

Het bedrijf wacht nu nog de regelgevende goedkeuring af, maar wanneer deze eenmaal is verleend zal de service geleidelijk toenemen, waardoor een verscheidenheid aan tokenized traditionele en digitale activa zullen integreren.

Verwacht wordt dat de dienst later dit jaar nog aangeboden kan gaan worden. Hiermee zou BNY Mellon naar eigen zeggen de eerste zijn die op deze manier de wereldwijde digitale bewaarmarkt betreedt.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Start in de VS

Volgens het rapport wil BNY Mellon in de Verenigde Staten (VS) starten, maar snel daarna wereldwijd uitbreiden op basis van vraag. Waar de vraag het grootste is zal het eerste worden bediend. Een mogelijke eerste uitbreiding zou naar het Verenigd Koninkrijk (VK) kunnen zijn, gezien het feit dat daar een levendige en actieve markt voor digitale activa is. Het is echter nog even afwachten of het bedrijf daadwerkelijk hierheen zal gaan uitbreiden, en zo ja wanneer dat dan gebeurt.

Vorig jaar februari maakte de bank aanvankelijk haar intenties bekend om namens haar klanten BTC en diverse andere cryptocurrencies op te slaan, over te dragen en uit te geven als een vermogensbeheerder. In juli van 2021 kondigde BNY Mellon een samenwerking aan met Grayscale Investments om een reeks diensten te leveren voor zijn vlaggenschip Bitcoin-investeringsproduct. Het is nog niet bekend wanneer de dienst in Nederland beschikbaar zal gaan zijn.

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk