Ripple

Brad Garlinghouse voorspelt dat Ripple naar de beurs gaat

In een recent interview zei de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, dat het bedrijf in de toekomst naar de beurs zal gaan.


Aanhoudende strijd met de SEC

Op dit moment is het houden van een beursgang echter nog geen prioriteit voor het bedrijf. Het bevindt zich namelijk nog midden in de juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Garlinghouse heeft herhaald dat Ripple wacht op de uitkomst van de rechtszaak om verder te gaan met beursgang-plannen.

De CEO vertelt dat hij vindt dat de SEC expres de rechtszaak probeert te vertragen. De deadline voor de expert discovery is op verzoek van beide partijen verlengd tot eind februari.

In januari 2020 vertelde Garlinghouse aan de Wall Street Journal dat Ripple binnen 12 maanden naar de beurs zou kunnen gaan. De SEC-rechtszaak gooide echter roet in het eten.

Regelgevende problemen maakten het een uitdaging voor Ripple om zaken te doen in de VS. De activiteiten van het bedrijf in het buitenland blijven echter groeien. De waardering heeft nu $15 miljard bereikt.

Garlinghouse beweert dat Ripple zegt dat het zich begin 2022 in een “geweldige positie” bevindt. Hij voelt zich ook “ongelooflijk optimistisch” over de bredere cryptocurrency-industrie, ondanks de aanhoudende correctie.

“Ik denk dat de toekomst voor Ripple uiteindelijk is dat we een beursgenoteerd bedrijf zullen zijn.” Aldus Garlinghouse.

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk