Brazilië Vlag
Regulatie

Braziliaanse bank Itau Unibanco lanceert cryptocurrency handelsdienst

De grootste bank van Brazilië op basis van activa, Itau Unibanco, heeft aangekondigd dat ze een handelsdienst voor cryptocurrency heeft gelanceerd als onderdeel van haar investeringsplatform, volgens een rapport van Reuters op 4 december.

Entree in cryptohandel

Guto Antunes, het hoofd van digitale activa bij Itau, verklaarde dat de bank haar entree maakt in de wereld van cryptohandel met Bitcoin en Ethereum. Hij voegde eraan toe dat de bank van plan is om in de toekomst meer cryptocurrencies toe te voegen aan het handelsplatform.

Itau Bank zal fungeren als bewaarder van de cryptocurrency-handelsdienst, waarbij ze de digitale activa van klanten veilig zal opslaan. Opvallend is dat klanten aanvankelijk geen cryptocurrency kunnen storten of opnemen met externe crypto-wallets. Antunes benadrukte het belang hiervan, zeggende: “Het allerbelangrijkste is dat wanneer je je geld op de bankrekening bewaart, je de garantie van Itau’s balans hebt als zekerheid voor de geïnvesteerde bedragen.

Personeelsbestand bij de bankwordt vergroot

Dit nieuws komt op een moment waarop de grootste kredietverstrekkers van Brazilië, waaronder Itau Unibanco, BTG Pactual en Santander Brasil, naar verluidt hun personeelsbestand vergroten en middelen toevoegen ter voorbereiding op de landelijke uitrol van de digitale Braziliaanse real, bekend als de Drex. Eerder dit jaar introduceerde Itau al de bewaring van digitale activa, waarbij Antunes onthulde dat maar liefst 85% van de klanten interesse had om hun crypto bij de bank te houden.

Dit nieuws volgt tevens kort op de aankondiging van 2 lokale spelers die de cryptomarkt verlaten. Volgens Reuters heeft makelaars- en investeringsmaatschappij XP Investimentos onlangs aangekondigd dat het zijn cryptodiensten zal stopzetten zonder de redenen daarvoor te verduidelijken. Financiële dienstverlener PicPay, eigendom van het conglomeraat J&F, dat ook vleesverpakker JBS controleert, haalde naar verluidt onzekerheden in de regelgeving aan als reden voor het beëindigen van zijn crypto-activiteiten. Het is op dit moment helaas nog niet bekend of banken in de EU dit ook gaan faciliteren.