Coinbase Exchange
Exchange

Brian Armstrong: ‘Coinbase blijft 100 procent gericht op Amerika’

Er gaan de laatste tijd geruchten de ronde dat Coinbase van plan zou zijn om Amerika te verlaten, omdat het wetgevende klimaat daar zo onzeker is. In het kader daarvan had Coinbase een paar weken geleden al een vergunning voor Bermuda gekregen. Nu zegt Coinbase CEO Brian Armstrong echter dat zij gewoon van plan zijn om in Amerika te blijven.

Vertrouwen in het Congress

Brian Armstrong en zijn Coinbase hebben daarbij vooral vertrouwen in het vermogen van het Congress om een duidelijk pakket aan regels te maken voor de industrie. In de Securities and Exchange Commission (SEC) hebben ze wat minder vertrouwen.

De SEC gaf Coinbase enige tijd geleden ook een Wells Notice, wat betekent dat zij overwegen om een rechtszaak aan te spannen tegen de beurs. Die zaak zou onder andere gaan over de legaliteit van het staking-programma van Coinbase, waar de SEC zijn twijfels bij heeft.

Waar de SEC vooral met de harde hard regeert de laatste tijd, hoopt Coinbase dat het Congress de volwassen partij is die met duidelijkheid komt straks. Dat is uiteindelijk wat de industrie nodig heeft om op te staan.

Geen duidelijkheid

Het meest opvallende is dat Brian Armstrong stelt dat de SEC tot nog toe geen duidelijkheid heeft gegeven over wat ze precies willen. Coinbase zelf weet op dit moment nog niet waar precies de problemen zitten.”Wat dat betreft moeten we stoppen met speculeren”, aldus Brian Armstrong.

Coinbase heeft inmiddels op de SEC gereageerd via YouTube, om de zaak zo transparant mogelijk te houden. Het beursplatform hoopt nu dat de SEC op een petitie van ze zal reageren.

Alle speculatie begon nadat Coinbase op 2 mei Coinbase International Exchange (CIE) lanceerde, wat veel mensen deed geloven dat het beursplatform Amerika zou verlaten. De beurs is nu open voor 30 landen over de hele wereld, waaronder Singapore, Hong Kong, El Salvador en nog veel meer landen.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen