Santander
Regulatie

Britse bank Santander blokkeert betalingen aan crypto exchanges

De Britse bank Santander sluit zich aan bij een minderheid aan Britse banken die crypto investeringen proberen te beperken.

Strikter pakket aan beperkingen

De Britse bank Santander gaat volgend jaar de mogelijkheid tot betalingen aan crypto exchanges blokkeren. De bank wil hiermee haar klanten beschermen tegen oplichtingen en fraude.

Santander heeft niet gezegd vanaf wanneer deze wijzigingen ingaan. Op korte termijn gaat de bank in ieder geval wel een strikter pakket aan beperkingen opleggen.

Vanaf 15 november zijn betalingen aan crypto exchanges via mobiel en online bankieren beperkt tot £1.000 per transactie. Daarnaast is er een totale limiet van £3.000 aan transacties in een periode van 30 dagen. De nieuwe regels hebben echter geen invloed op de mogelijkheden van klanten om geld op te nemen.

In de afgelopen maanden hebben we een grote toename gezien van Britse klanten die het slachtoffer worden van crypto fraude. We willen er alles aan doen om onze klanten te beschermen en we zijn van mening dat het beperken van betalingen aan crypto exchanges de beste manier is om ervoor te zorgen dat uw geld veilig blijft.

– Santander

Beleid van Britse banken

Santander zal doorgaan met het blokkeren van betalingen die naar Binance worden gestuurd. Daarmee is de bank in overeenstemming met het standpunt van de Britse Financial Conduct Authority (FCA) over de exchange, die in 2021 een verbod kreeg om te opereren in het VK. De FCA beweerde dat het bedrijf niet in staat is om effectief toezicht te houden en dat zijn complexe financiële producten een risico vormen voor consumenten.

Het beleid van Santander lijkt in lijn te zijn met de recente benadering van crypto door de FCA. In augustus 2022 kondigde de FCA plannen aan om haar regels voor crypto advertenties aan te scherpen.

Santander is niet de enige bank onder de Britse High Street-banken die streng optreedt tegen crypto. Bijna de helft, 47 procent, van de grote banken in het VK ondersteunt cryptocurrency niet.

Deze groep bestaat voornamelijk uit traditionele high street banken zoals Lloyds, Nationwide, HSBC en TSB Bank, maar omvat ook enkele van de nieuwere banken zoals de Starling Bank.

Maar niet alle Britse banken keren zich tegen de crypto sector. Neobank Revolut, dat sinds 2015 in het VK actief is, heeft onlangs een kaart gelanceerd waarmee gebruikers in crypto kunnen betalen voor hun goederen en diensten.

Revolut’s crypto-functie stelt gebruikers in staat om meer dan 1.000 tokens te kiezen. Daarnaast stelt het gebruikers in staat om geld terug te krijgen op hun aankopen.

Regulatie nieuws

Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
Bitcoin stijgt na besluit van de Federale Reserve om rente onveranderd te laten
Cruciale dag voor Bitcoin: Beslissingen van Fed kunnen koers bepalen
Meer nieuws

Meest gelezen