Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

Britse zakenbank Voorspelt Bitcoin Koers van 120.000 dollar in 2024

De Britse investeringsbank Standard Chartered voorspelt een gigantische koersexplosie voor Bitcoin in 2024. Volgens een nieuwe rapportage van Reuters verwacht de zakenbank, die zelf 819 miljard dollar aan assets beheert, dat de Bitcoin koers komend jaar richting de 120.000 dollar zal stijgen. Zo blijkt in ieder geval uit de woorden van de hoofdanalist op het gebied van de valutahandel, Geoff Kendrick.

Bullish over Bitcoin

“De toename van de winstgevendheid van miners betekent dat ze minder hoeven te verkopen om voldoende cash binnen te halen voor hun operaties. Dat verlaagt in de praktijk de Bitcoin supply en duwt de koers verder omhoog”, aldus Kendrick in zijn analyse.

“Over een geheel jaar lijkt de verkoopdruk van miners daardoor af te nemen van 328.500 Bitcoin naar de range van 65.700 tot 98.550 Bitcoin. Dat is een daling in de Bitcoin supply van grofweg 250.000 Bitcoin per jaar”, zo gaat hij veder.

Nu voorspelt de zakenbank een prijstoename voor Bitcoin van ongeveer 300 procent vanaf het huidige niveau van 30.000 dollar. Dat zou betekenen dat de koers in 2024 uitkomt op ongeveer 120.000 dollar per Bitcoin.

De halving

De tijdlijn van de voorspelling van Standard Chartered komt ongeveer overeen met de Bitcoin halving. Die staat momenteel voor de periode van april/mei 2024 op de planning. Op dat moment halveert de beloning voor miners voor het vinden van een blok van de huidige 6,25 naar 3,125 Bitcoin.

Ook dat zorgt ervoor dat het dagelijkse aantal nieuwe Bitcoin dat in omloop komt zakt van 900 naar 450 stuks. In feite halveert daarmee dus de inflatie van Bitcoin en dat kan alleen maar een positief effect op de koers hebben.

Om dat positieve effect op de koers te veroorzaken moet echter wel de vraag op hetzelfde niveau blijven. Als ook de vraag halveert, dan zal er uiteraard niets met de Bitcoin koers gebeuren.

Het is vooral mooi om te zien dat partijen als Standard Chartered, die echt tot de traditionele financiële wereld behoren, zich nu ook bullish uitlaten over Bitcoin en de gigantische potentie van de digitale munt zien.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen