Bitcoin,

BTC-netwerk verstuurt $1 miljard ‘voor prijs van een kopje koffie’

Nejc Kodric, CEO van cryptocurrency-exchange Bitstamp, heeft het nut van Bitcoin (BTC) benadrukt in een tweet over minieme BTC-transactiekosten. Een totaalbedrag van bijna $1 miljard in Bitcoin wisselde van eigenaar wisselde voor minder dan $4 in transactievergoeding.


Minieme BTC-transactiekosten

Blockchain-onderzoekers van BitInfoCharts bevestigden op 14 oktober een transactie op het BTC-netwerk bij wallet-provider Xapo van in totaal 112.027,29 BTC.

Eerder had Bitstamp ongeveer 107.800 BTC aan holdings overgedragen aan Xapo, waarover 0,0234 BTC (oftewel 0,0000217%) aan transactiekosten werd betaald.

Weer een andere transactie, een die door Xapo zelf werd afgehandeld, werd afgehandeld voor een nog kleinere transactievergoeding. Met $3,89 was het tarief gelijk aan 4,1724762780401154^-7%: een nummer zó klein dat de decimalen niet op een normale rekenmachine passen.

Nejc Kodric, de CEO van Bitstamp, zei treffend dat deze reuzentransacties werden voltooid werden “voor de prijs van een kopje koffie.”


73 miljoen ‘Bitcoin Days Destroyed’

Toen de eerste Bitcoin-transactie plaatsvond merkten velen op hoe gemakkelijk het is om het BTC-netwerk te gebruiken voor enorme vermogensoverdrachten, zonder de goedkeuring van overheid of tussenpersonen. De gigantische transacties tussen exchanges lijken daarvan de nieuwste voorbeelden te zijn.

Er was echter nog een reden waarom de transactie van Bitstamp naar Xapo verontwaardiging oproept. Een tweet van JackBauerBONS attendeerde velen erop dat de transactie resulteerde in 73 miljoen Bitcoin Days Destroyed (BDD). Bij het berekenen van BDD wordt gekeken naar hoe lang het verstuurde bedrag op één locatie was opgeslagen voorafgaand aan de transactie.

Het enorme aantal van 73 miljoen geeft aan dat het overgemaakte Bitstamp-tegoed al geruime tijd in dezelfde wallet stond. Volgens sommige investeerders is een stijgend BDD een positief teken voor het marktsentiment.


Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen