Tether coin
Bitcoin

Bullish voor Bitcoin: veel Tethers stromen naar de beurzen

Er stromen op dit moment veel Tethers (USDT) naar de beurzen en volgens de analisten van Santiment is dat een bullish signaal voor de Bitcoin koers en de rest van de markt. Dat betekent natuurlijk niet dat het negatieve momentum van deze week meteen omdraait, maar het zorgt in ieder geval weer voor een bak aan zogenaamd droog poeder waarmee mensen weer kunnen instappen.

Meer Tethers bij de beurzen

De enige kanttekening die de analisten van Santiment bij deze positieve ontwikkeling plaatsen is dat er langzaam maar zeker ook meer Bitcoin richting de beurzen druppelen.

Dat neemt niet weg dat de toename van 6,9% aan Tethers in de afgelopen 6 maanden een goed signaal is voor de markt.

“Dit vertegenwoordigt nieuwe kookracht en dat is een geweldig signaal voor de bulls”, zo stelt het analyseplatform.

Bijna 26% van alle Tethers bevindt zich momenteel op beursplatformen. Wat betekent dat er een hoop koopkracht klaarligt om in te stappen als de echte hype rondom Bitcoin zou uitbreken.

De markt is bearish, maar dat is bullish

Een groot deel van de markt is op dit moment bearish over de Bitcoin koers, maar volgens de analisten van Santiment is dat juist een bullish signaal.

Waarom?

Omdat de markt meestal in de richting beweegt die de massa het minste verwacht, zo stellen de analisten van Santiment tenminste.

Wat ook opvalt is dat bepaalde altcoins snel zijn hersteld van de koersval van afgelopen maandag.

Vooral Solana valt volgens Santiment in positieve zin op ten opzichte van de rest van de markt. Ook Bitcoin heeft de kracht nog niet echt kunnen hervinden, maar op basis van deze data van Santiment lijkt een bodem dichterbij dan iedereen denkt.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen