Alpine Canada
Stablecoin

Canadese Dollar (CAD) ondersteunde stablecoin voor financiële diensten gelanceerd

Er is een nieuwe stablecoin gelanceerd die is gekoppeld aan de Canadese dollar. Deze nieuwe stablecoin is gericht op het helpen om de financiële markten in het land te digitaliseren.


Stablecoin QCAD

Canada Stablecorp heeft laten weten een nieuwe stablecoin, genaamd QCAD te lanceren voor de massamarkt. Dit is inclusief geldstortingen in vreemde valuta’s en andere financiële producten.

De nieuwe stablecoin wordt omschreven als een betaalmiddel en een afwikkelingsoplossing. Zo kunnen gebruikers van de stablecoin bijvoorbeeld handelen en posities innemen in andere (digitale) valuta’s door gebruik te maken van QCAD. Naar verluidt is de token gebaseerd op de ERC-20-norm van Ethereum (ETH). Het bedrijf hoopt dat dit de eerste mainstream stablecoin in Canada wordt. Hiernaast voldoet de stablecoin uiteraard over de know-your-customer (kyc) en anti-witwasregelgeving.

Het bedrijf is dan ook van mening dat het juridisch gezien geen grote zorg was. Dit omdat de stablecoin altijd wordt ondersteund door de Canadese Dollar. Hierdoor zal hij op ieder moment 1 dollar waard zijn, ongeacht wanneer gekeken wordt. Volgens een woordvoerder van het bedrijf is deze stablecoin geen securitytoken, omdat het geen contact hoeft te hebben met de effectenwetgeving. Het is puur een mechanisme voor uitwisseling, aldus de woordvoerder.


Canada Stablecorp

Canada Stablecorp is een joint venture tussen 3iQ, een cryptocurrency asset manager, en Mavenett Systems. Dit is een blockchain-ontwikkelingsbedrijf dat afgelopen jaar is opgericht. Gezamenlijk gaan zij dus de nieuwe stablecoin uitgeven.


Waarom ERC-20?

De stablecoin is ontwikkeld op het netwerk van Ethereum, omdat dit netwerk al een brede populariteit heeft opgebouwd. Hiernaast biedt dit netwerk een hoop functies, waaronder ook een erg goede beveiliging. Hierdoor is het niet ondenkbaar dat in de toekomst wellicht meerdere stablecoins op dit netwerk worden gelanceerd. Dit is echter geen kortetermijnplanning van het netwerk.