Altcoin, Cardano

Cardano (ADA) koers stijgt met meer dan 10%

Cardano staat deze week opnieuw in de schijnwerpers omdat het een van de enige cryptomunten is die de huidige neerwaartse trend niet volgt. De ADA koers stijgt vandaag zelfs met meer dan 10% en is daarmee de best presterende grote cryptocurrency.


ADA presteert geweldig

Deze week was een moeilijke week voor de cryptomarkt. Bitcoin, en eigenlijk bijna alle andere munten, verloren een groot deel van hun waarde. Zo daalde de BTC koers van $58.000 tot een dieptepunt van $44.000 en daalde de ETH prijs van $2.030 naar $1.410.

Cardano vertoont daarentegen geen tekenen van zwakte. Op het moment van schrijven staat de cryptocurrency flink in het groen de munt boekt zelfs een wekelijkse winst van meer dan 30%.

ADAUSD Grafiek
ADA daggrafiek – Bron: Tradingview

Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, is ADA er op briljante wijze in geslaagd zich te herstellen van de recente correctie en handelt het al boven het niveau van voor de crash.

Door dit prachtige herstel is ADA nu de op twee na grootste cryptocurrency ter wereld. De munt heeft nu namelijk een marktkapitalisatie van $38,2 miljard.


Cardano’s Mary upgrade

De koersstijging van Cardano wordt veroorzaakt door de belangrijke Mary-upgrade die zal worden doorgevoerd. De Mary hardfork van Cardano zal op 1 maart 2021 native tokens en multi-asset-ondersteuning naar de blockchain brengen. Dankzij de upgrade hebben Cardano-gebruikers nu dus de mogelijkheid om hun eigen tokens te maken. Hierdoor kan Cardano gaan concurreren met Ethereum.

Naast het feit dat de Mary-upgrade op 1 maart live gaat spelen er nog een aantal andere positieve factoren. Zo heeft een groot fonds uit Dubai aangekondigd om $750 miljoen aan Bitcoin te verkopen en met dat geld Cardano en Polkadot tokens te kopen.