Celsius Logo
Blockchain

Celsius mag 170 miljoen Altcoins omzetten in Bitcoin en Ethereum

Celsius, een bedrijf dat crypto-leningen aanbiedt, heeft groen licht gekregen van de faillissementsrechter om zijn aanzienlijke posities in altcoins te verkopen. Onder deze activa bevinden zich munten zoals Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) en andere. De verkoop begon op 1 juli en markeert een belangrijke stap in de inspanningen van het bedrijf om zijn financiële situatie te verbeteren.

Grote bedragen in altcoins

Volgens gerechtelijke documenten die in december van het afgelopen jaar zijn vrijgegeven, bezat Celsius aanzienlijke hoeveelheden verschillende altcoins. Op 25 november 2022 waren de bekende posities onder andere 90 miljoen MATIC, 103 miljoen ADA, 161.000 SOL, 3,3 miljoen LINK, 1,8 miljoen Polkadot (DOT), 200.000 Litecoin (LTC) en 106.000 AAVE. Het exacte huidige bezit van het bedrijf in deze activa en het specifieke deel dat te koop wordt aangeboden, is niet openbaar gemaakt.

De gecombineerde waarde van deze posities bedroeg destijds meer dan $170 miljoen. Naast de altcoins heeft Celsius ook stablecoins ter waarde van miljoenen dollars en bezit het 650 miljoen van zijn eigen CEL-token. Het is echter nog onzeker of het bedrijf in staat zal zijn om zijn eigen activa te liquideren.

Afbouwen van altcoin-posities

De rechter genaamd ‘Martin Glenn’ heeft Celsius goedgekeurd om te beginnen met het afbouwen van veel van zijn altcoin-posities, waarbij ze worden omgezet in Bitcoin (BTC) en Ether (ETH). Deze twee belangrijke activa zullen uiteindelijk worden uitgekeerd aan de schuldeisers van het bedrijf, die al bijna een jaar geduldig wachten op de teruggave van hun geld.

De uitspraak van rechter Glenn geeft Celsius de bevoegdheid om “alle cryptocurrency, crypto-tokens of andere cryptocurrency-activa die niet BTC of ETH zijn, te verkopen of om te zetten”. De uitspraak is sinds 1 juli 2023 van kracht, met uitzondering van tokens die zijn gekoppeld aan Withhold- of Custody-accounts. Deze ontwikkeling markeert een belangrijke vooruitgang in het faillissementsproces van Celsius en brengt het bedrijf dichter bij het vervullen van zijn financiële verplichtingen.

Blockchain nieuws

Ripple brengt een whitepaper uit over CBDC’s
In 2024 vertrouwt 40% van de ontwikkelaars van cryptogames op traditionele gaming
NFT-Platform Enjin migratie van meer dan 200 miljoen NFT’s van Ethereum naar eigen Blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen