Exchange

CEO van Binance waarschuwt gebruikers voor massale sms-phishing scam

De scam heeft als doel om gebruikers een sms te sturen met een link om geldopnames te annuleren. Het leidt gebruikers naar een valse website die ontworpen is om hun inloggegevens te oogsten.


Phishing Scam Campagne

Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) heeft de cryptogemeenschap gewaarschuwd tegen een “massale” SMS phishing scam gericht op Binance-klanten.

In een Tweet op vrijdag waarschuwde de CEO gebruikers voor een phishing scam campagne gericht op Binance-gebruikers via SMS. Hij schreef het volgende op Twitter:

“Er is een massale phishing zwendel via SMS met een link om geldopnames te annuleren. Het leidt naar een phishing website om uw gegevens te verzamelen. Klik NOOIT op links uit SMS.”

Onderstaand de Tweet vanuit de CEO zelf:

Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Tijdelijk geldopnames annuleren

Volgens de screenshot die Chanpeng Zhao heeft gedeeld, bestaat de scam om gebruikers een sms-bericht te sturen met een link om geldopnames te annuleren. Gebruikers worden naar een nepwebsite geleid die is ontworpen om hun aanmeldingsgegevens te oogsten.

De CEO heeft Binance-gebruikers gewaarschuwd om niet op links uit sms-berichten te klikken. Hij adviseert hen om de URL voor de beurs altijd handmatig in hun browser in te typen.

Tot nu toe zijn er in 2022 verschillende gevallen van hacking en phishing opgedoken. Sommige platforms hebben aanzienlijke verliezen geleden als gevolg van deze aanvallen.

Gebruikers van digitale valuta zijn ook gewaarschuwd voor een nieuwe malware die zich richt op browser plugin wallets, zoals MetaMask en Coinbase Wallet.

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk