Bitcoin

CEO van Ethereum vindt Bitcoin prijsvoorspellingen Bulls**t

De mede-oprichter van Ethereum, genaamd Vitalik Buterin, gelooft niet dat het populaire stock-to-flow-model nuttig is voor het voorspellen van de Bitcoin prijs. Ook vindt hij eigenlijk alle Bitcoin prijsvoorspellingen Bullsh*t.


“Stock-to-flow voorspellingen onzin”

Tijdens een Twitter debat, dat op 27 februari plaatsvond, bekritiseerde Vitalik Buterin het stock-to-flow model. Dit model suggereert dat de Bitcoin koers tussen 2021 en 2024 gemiddeld rond de $100.000 zal worden verhandeld.

Het model is in het verleden accuraat geweest in het voorspellen van de groei van Bitcoin. Volgens het model zou de Bitcoin koers op dit moment ongeveer rond de $8.600 dollar moeten liggen. Vorige week lag de BTC koers nog zo’n 20% hoger. Nu wijkt de prijs nog maar $200 van de voorspelling af.

Voor Buterin is het stock-to-flow model echter een voorspellingsmodel zoals elk ander model.

Hij sprak over alle berichten en tweets die beweren dat specifieke gebeurtenissen invloed hebben op de prijsgroei van Bitcoin en zei vervolgende dat de overgrote meerderheid hiervan “gerationaliseerde onzin” zijn. Hij schreef:

“95% of meer van de artikelen die zeggen “evenement X zorgt ervoor dat crypto stijgt/daalt in waarde is gerationaliseerde onzin.”

Toen specifiek werd gevraagd of stock-to-flow-artikelen ook onder diezelfde groep vielen, voegde Buterin het volgende toe: “Ook dat maakt deel uit van die 95%.” Wat de 5% van de artikelen zijn die Buterin schijnbaar wel betrouwbaar vindt, is onduidelijk.


Ook Trezor kraakt stock-to-flow model

Niet alleen de CEO van Ethereum staat sceptisch tegenover het stock-to-flow model. In een blogpost van vorige week wees hardware wallet fabrikant ‘Trezor’ ook op de problemen die deze maatstaf met zich mee brengt. Trezor schreef:

‘’Het is absoluut onzin om het Stock-to-Flow model te gebruiken om prijzen te voorspellen.

Volgens Trezor is het niet mogelijk om tot een geschikte prijsvoorspelling te komen met dit model. Tenzij zowel vraag als aanbod in betrekking worden genomen.

Stock-to-flow bedenker, PlanB, reageerde kort op de kritiek van Trezor. Hij liet subtiel weten dat de kwantitatieve theorieën eerst maar eens hun onnauwkeurigheid moeten bewijzen.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen