Ripple

CEO van Ripple: China ligt voor op de VS qua crypto regelgeving

De CEO van Ripple zei dat China de Verenigde Staten voor is op het gebied van crypto-regelgeving.

Als onderdeel van de Parallel Summit van de Chamber of Digital Commerce op 17 juli sprak Brad Garlinghouse zijn bewondering uit voor hoe China om gaat met cryptocurrencies. “In sommige opzichten ben ik er onder de indruk van”, zei hij.


China ziet de potentie van crypto’s

Je ziet dat China het potentieel van cryptocurrencies echt in ziet, vertelt Garlinghouse:

“Ik denk dat ze zich realiseren dat sommige van deze technologieën in feite zeer fundamenteel kunnen zijn voor de toekomst van hoe financiële systemen werken, en ze willen zeker weten dat ze de kern van hen hebben.”


Regelgeving is uitermate belangrijk

Aan de andere kant lijkt Amerika ook langzaam stapjes vooruit te maken. De CEO van Ripple bestempelde de regelgevende classificatie van Bitcoin en Ethereum als zeer positief.

Amerikaanse regulerende instanties beslisten in 2018 en 2019, dat Bitcoin en Ethereum niet als effecten, maar als grondstoffen werden geclassificeerd. Dergelijke uitspraken geven bedrijven en individuen nu meer vertrouwen in deelname rond die activa, legde de CEO van Ripple uit. Echter loopt China op dit moment ver voor op Amerika, vertelt Garlinghouse:

“Vanwege de mining-controle van Bitcoin en Ethereum in China zijn dit technologieën die worden gecontroleerd door China”, aldus Garlinghouse. “Vijfentwintig jaar geleden was de VS een leider in het maken van internet tot wat het nu is, maar een deel daarvan kwam voort uit duidelijkheid over de regelgeving”, voegde hij eraan toe.

De CEO van Ripple vertelt dat Amerika de kans niet heeft weten te grijpen om leider te worden op het gebied van de blockchain. In plaats daarvan heeft de VS zich gefocust op andere technologieën zoals 5G.