Nature-Top-Mountains-Flag-Mountain-China-583097
Nieuws, Regulatie, Trending

Chinese autoriteiten bannen mogelijk miners uit Binnen-Mongolië

Regelgevers in Binnen-Mongolië hebben een verklaring uitgegeven waarin wordt geëist dat de crypto miner bedrijven van de provincie sluiten.


De algemene voorwaarden

Zoals lokale crypto-outlet ChainNews op 14 september rapporteerde, hebben vijf afdelingen in Binnen-Mongolië vastgesteld dat de miner industrie in de Chinese provincie moet worden herzien. De genoemde 5 afdelingen zijn de Development and Reform Commission, de Public Security Department, het Office of the Ministry of Industry, The Financial Office en het Big Data Bureau.

Volgens het rapport is het standpunt van de toezichthouders dat:

“De virtuele miner sector behoort tot de pseudo-financiële innovatie die geen verband houdt met de ‘echte’ economie en niet moet worden ondersteund.”


Gevolg?

China’s regelgevende aanpak voor cryptocurrency-miners is enigszins inconsistent. Als gevolg hiervan blijft het onduidelijk wat deze recente verklaring precies zal betekenen voor miners die in Binnen-Mongolië actief zijn.

In een tweet die reageerde op het rapport van ChainNews, schreef crypto analist Dovey Wan: “Ik betwijfel of dit enige impact zal hebben.”


Chinees rekenen

Eind mei was China naar verluidt verantwoordelijk voor 70% van de wereldwijde BTC-mining. Destijds kwamen rapporten naar voren dat Chinese toezichthouders illegale mineractiviteiten in Sichuan aan het onderzoeken waren. De provincie Sichuan is verantwoordelijk voor 70% van de Chinese bitcoin (BTC) mining. Deze provincie is zo populair dankzij de elektriciteitsopwekking in de Dadu rivier basin.

In april meldde de Chinese Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming dat het een verbod op crypto-mining in het hele land overwoog.

Het voorlopige verbod leidde tot speculaties dat miners gedwongen zouden worden om het land te verlaten of ondergronds te gaan. Dit is een verontrustend voorstel voor het land dat verantwoordelijk is voor de meerderheid van de wereldwijde Bitcoin hashrate. Tot op heden is een dergelijk verbod niet ingegaan.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)