China
Bitcoin

Chinese economie in de penarie, problemen voor Bitcoin?

De Chinese economie zit momenteel gigantisch in de problemen, want in tegenstelling tot het Westen kampt China momenteel met deflatie. Het probleem is dat de nationale consumptie achterblijft en daar begint de Chinese economie nu de pijn van te voelen. In oktober viel de consumentenprijsindex in China met 0,2 procent ten opzichte van afgelopen jaar.

Wat betekent deze ontwikkeling voor de Bitcoin koers?

Slechte Chinese economie is goed voor Bitcoin?

Het kan zomaar zijn dat de kwakkelende Chinese economie een positieve uitwerking op de Bitcoin koers heeft. Dit zorgt er namelijk voor dat de Chinese centrale bank moet ingrijpen en de economie van verste stimulansen moet voorzien in de vorm van nieuw geld.

Daardoor neemt de liquiditeit in het systeem toe en kan er in potentie meer kapitaal richting Bitcoin stromen.

Er zijn zelfs analisten die geloven dat de bullmarkten van Bitcoin niet het gevolg zijn van de vierjaarlijkse halvings, maar van het beleid van centrale banken. Zodra centrale banken moeten stimuleren, zien we de Bitcoin koers meestal in de raketmodus gaan.

Wat dat betreft hoeft het voor Bitcoin helemaal niet zo’n slechte ontwikkeling te zijn als de Chinese centrale bank wordt gedwongen om de geldprinters weer op volle toeren te laten draaien.

De wereldwijde vlucht naar schaarste

Er lijkt op dit moment sowieso een aanloop te zijn naar een wereldwijde vlucht naar schaarste. Wat betekent dat precies?

De wereldwijde vlucht naar schaarste verwijst naar het fenomeen dat investeerders zich in toenemende mate verstoppen achter de schaarste van bepaalde assets (bijvoorbeeld goud en Bitcoin) om zichzelf zo te beschermen tegen de inflatie van overheidsgeld.

Vergeet namelijk niet dat de overheidsschulden de afgelopen jaren gigantisch zijn toegenomen en daar moet men ook rente over betalen.

Om dat te kunnen blijven financieren moeten ze steeds meer schulden creëren, met alle gevolgen van dien voor hun respectievelijke fiatmunten. Deze ontwikkeling zou weleens HET thema van 2024 kunnen worden, nadat in 2022 en 2023 vooral de centrale banken in de spotlights stonden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen