Bitcoin minen, miner
Bitcoin

Cijfers van beursgenoteerde Bitcoin miner Riot Blockchain vallen enorm tegen

Het beursgenoteerde zwaargewicht Riot Blockchain was gisteren aan de beurt om zijn kwartaalcijfers te publiceren. Die vielen enorm tegen, want de Bitcoin miner genereerde een omzet van slechts 46,3 miljoen dollar, terwijl de markt had ingezet op een omzet van 56,3 miljoen dollar. Daarmee kwam het uit op een verlies van 0,24 dollar per aandeel, terwijl was ingezet op een winst van 0,01 per aandeel.

De Bitcoin koers

Dat heeft natuurlijk alles te maken met de kwakkelende Bitcoin koers. Veel miners hebben in de bullmarkt van 2021 simpelweg teveel risico genomen en moeten nu op de blaren zitten. Voor de meesten betekent dat ook het verkopen van de Bitcoin-reserves, het vet op de botten. Wat dat betreft is het ook niet intelligent om er tijdens een bullmarkt voor te kiezen om de Bitcoin aan te houden, zodat miners die vervolgens in de bearmarkt moeten verkopen om het hoofd boven water te houden.

Het zou intelligenter zijn om in ieder geval een deel te verkopen tijdens de bullmarkt, zodat je zeker weet dat een bearmarkt te overleven is. Aan de andere kant is dat wellicht niet wat investeerders willen. Die verwachten dat een miner zoveel mogelijk Bitcoin binnenhaalt en zitten helemaal niet te wachten op verkopen tijdens een bullmarkt.

Verder lijkt in het geval van Riot Blockchain ook het geforceerd uitzetten van miners vanwege de grote vraag naar energie op het Texaanse stroomnet mee te spelen. De aandelenkoers van Riot Blockchain dook in de na-handel met 1 procent omlaag na de publicatie van de cijfers.

Riot Blockchain staat er relatief goed voor

In tegenstelling tot andere miners, heeft Riot Blockchain niet veel Bitcoin moeten verkopen om het hoofd boven water te houden. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2022 zijn de Bitcoin-reserves van Riot Blockchain zelfs toegenomen. Aan het einde van het tweede kwartaal had het 6.653 Bitcoin op de balans, terwijl dat er momenteel 6.766 zijn.

Wel heeft het iets moeten inleveren op de kaspositie. Die is gedaald van 270,5 miljoen naar 255 miljoen dollar. Ook het grote Riot Blockchain heeft dus last van de dalende Bitcoin koers, maar slaagt er vooralsnog in om het hoofd boven water te houden. Het zou voor de industrie echter een goede zaak zijn als de koersen de weg omhoog weer inzetten. Voorlopig, zeker met het FTX-drama dat zich ontvouwt, lijkt dat er even niet in te zitten.

Bitcoin nieuws

Montenegro begint mogelijk met Bitcoin mining
Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs
JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
Meer nieuws

Meest gelezen