Ethereum logo, Ether
Ethereum

CME voegt in aanloop naar de Merge in euro’s uitgedrukte Ethereum futures toe

CME Group, grootste derivatenbeurs ter wereld, lanceert in aanloop naar de Merge euro-futures voor zowel Ethereum als Bitcoin. Voorheen was het alleen mogelijk om futures contracten uitgedrukt in dollars te kopen bij CME, maar nu kan dat dus ook met onze eigen euro. De contracten starten overigens vanaf 5 Bitcoin en 50 Ethereum, goedkoop instappen is er wat dat betreft niet bij.

Wat is een future?

In de derivatenwereld is een future een speciaal type contract waarbij een investeerder de verplichting aangaat om een asset tegen een specifieke prijs op een afgesproken datum in de toekomst te kopen of verkopen. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat je over 6 maanden voor 25.000 euro een Bitcoin van iemand overneemt.

Tim McCourt, het wereldwijde hoofd van equity en forexproducten bij CME Group is enthousiast over de lancering: “De lancering van deze nieuwe futures contracten bouwt voort op de sterke groei en diepe liquiditeit die we zien in onze dollarmarkten.”

De crypto-derivatenmarkt is enorm, want in de afgelopen 24 uur alleen al werd er voor 174 miljard dollar aan contracten verhandeld. De aankondiging van CME Group toont aan dat er nog altijd veel vraag is naar crypto, zeker nu de grootste upgrade van Ethereum sinds de lancering van de blockchain voor de deur staat.

Ook Ethereum opties in aantocht

Terwijl futures zowel de koper als de verkoper van het contract een verplichting geven, zijn opties een manier om met iets minder risico te werken. Een optiecontract geeft de houder van het contract namelijk het recht – maar niet de verplichting – om de onderliggende asset te kopen of verkopen tegen de afgesproken prijs op het vooraf bepaalde moment. Begin september moet het bij CME Group mogelijk worden om in Ethereum opties te handelen.

Hiermee laat CME Group zien dat het veel vertrouwen heeft in de Merge en dat het hoopt daar op deze manier een slaatje uit te slaan. “We komen steeds dichterbij de langverwachte Merge van Ethereum en zien steeds meer mensen naar ons platform komen om hun Ethereum prijsrisico te managen. Derivaten zijn voor professionals een manier om risico uit hun positie te halen of juist toe te voegen.

Ethereum nieuws

JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
SEC duwt deadline Invesco Galaxy Spot Ethereum ETF naar 2024
Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Meer nieuws

Meest gelezen