Amerika stemmen
Exchange

Coinbase: “Aankomende Amerikaanse verkiezingen belangrijkste in de geschiedenis van crypto”

Coinbase, de grootste Amerikaanse cryptobeurs, heeft vandaag een stemregistratie-tool en een crypto-beleid educatie initiatief gelanceerd. “Het initiatief is bedoeld om gebruikers de kennis te geven die nodig is omtrent crypto-vraagstukken en de standpunten van verschillende politici”, aldus het beursplatform.

Belangrijkste verkiezingen in geschiedenis crypto

Faryar Shirzad, het hoofd van beleidszaken bij Coinbase, zegt in een nieuwe blogpost dat de aankomende verkiezingen in de Verenigde Staten de belangrijkste in de geschiedenis van crypto zijn. “Het kiezen van leiders die voor innovatie en een redelijk crypto-beleid zijn is cruciaal voor onze missie om de economische vrijheid te vergroten”, aldus Faryar Shirzad.

“De leiders die we kiezen in november gaan cruciale beslissingen nemen over crypto, blockchain en Web3. Wij horen van onze gebruikers dat ze zich willen mengen in dit debat en op zoek zijn naar betrouwbare informatie, tools en ondersteuning om hun stem te laten horen”, zo gaat Shirzad verder.

Op zich is dit een bijzondere stap van Coinbase, aangezien het eerder in 2020 voor een a-politieke cultuur koos. Destijds vroegen medewerkers van Coinbase aan CEO Brian Armstrong over zijn mening omtrent de Black Lives Matter beweging. Armstrong koos er echter voor om politiek afzijdig te blijven en zich volledig te focussen op het bedrijf.

“A-politieke strategie is een succes”

Eén jaar na de keuze van Coinbase om als a-politiek bedrijf te fungeren, vertelde het hoofd van juridische zaken aan Decrypt dat het beleid een succes is. Op die keuze lijken ze nu dus volledig terug te komen, met een waar politiek programma op het beursplatform. In de blogpost van vandaag komen ze daar enigszins op terug. “We mengen ons hier bij Coinbase niet vaak in het politieke debat, maar we hebben altijd gezegd dat we op belangrijke momenten van ons laten horen”, zo klinkt het op de website.

De aankomende ‘midterm’ verkiezing in de Verenigde Staten lijkt dus een moment te zijn waarop Coinbase van zich wil laten horen. Deze keuze maakt het echter lastig om vol te houden dat Coinbase een a-politieke organisatie is. Al valt er wat voor te zeggen dat dit een politiek moment is dat direct invloed heeft op de toekomst van het bedrijf en daardoor onmogelijk om te negeren.

Exchange nieuws

ABN Amro koopt beleggingsplatform BUX en stopt met de crypto handel
Deze grote Crypto-beurs geeft zojuist Ripple (XRP) aan haar aanbod toegevoegd
Crypto-investeerders trekken massaal hun activa terug na exploit bij HTX-crypto-exchange
Meer nieuws

Meest gelezen