Coinbase Exchange
Bitcoin

‘Coinbase gaat profiteren van gigantische kapitaalinstroom door Bitcoin ETFs’

Als we Coinbase CEO Brian Armstrong mogen geloven, dan gaat zijn beursplatform een gigantische boost krijgen van het nieuwe kapitaal dat via de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs in de industrie gaat stromen. In een nieuw interview met CNBC Television zegt Armstrong dat de felbegeerde ETFs de industrie binnenkort zal overspoelen met institutioneel kapitaal en nieuwe gebruikers, wat ook positief is voor zijn beursplatform.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Goed voor Coinbase

Brian Armstrong noemt ook op dat de meeste ETF-aanvragers Coinbase hebben aangewezen als hun beheerpartij als het om Bitcoin gaat.

De CEO van Coinbase denkt dat investeerders uiteindelijk meer willen dan alleen Bitcoin en om die reden ook naar zijn exchange zullen komen om kleinere projecten te kopen. Je kunt je echter afvragen waarom ze dan überhaupt op een Spot Bitcoin ETF moeten wachten om in te kopen.

Waarom zou iemand nooit geïnteresseerd zijn in Bitcoin, vervolgens compleet van mening veranderen door de komst van een Spot Bitcoin ETF en daarna ook nog geïnteresseerd raken in altcoins?

De enige reden die ik daarvoor kan bedenken is dat de lancering van een Spot Bitcoin ETF in Amerika de ultieme legitimatie is voor Bitcoin als asset. Zodoende kan het dat meer mensen eindelijk de stap durven te wagen.

Bitcoin koers in het groen

Het positieve sentiment blijft op dit moment in ieder geval overheersen. Dat zien we ook terug in de Bitcoin koers van vandaag. Die staat met een mooie 2,97 procent in de plus en komt daarmee op 43.650 dollar. Opvallend is dat Ethereum niet echt meegaat in de feestvreugde.

De nummer twee van de markt steeg met slechts 0,72 procent en staat op 2.200 dollar. Over de gehele week gemeten is de Ethereum koers met 2,43 procent gedaald, terwijl die van Bitcoin met 2,03 procent is gestegen.

Vannacht tikte Bitcoin zelfs even de 44.000 dollar aan.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Wanneer hoor je tegenwoordig bij de ultra-rijken?
Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked
Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Meer nieuws

Meest gelezen

Tether gaat kapitaal uitlenen aan partijen die handelen in grondstoffen
Rechtszaken kosten crypto-bedrijven $19 miljard in 2024, FTX en Alameda grootste verliezers
AI is een bedreiging voor het financiële systeem
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk