Coinbase
Ethereum, Exchange

Coinbase kondigt met cbETH een Wrapped Ethereum staking token aan

De crypto-wereld bereidt zich voor op de langverwachte Ethereum Merge van volgende maand. In aanloop naar de transitie naar Proof-of-Stake heeft Coinbase op woensdag de lancering van cbETH aangekondigd. Het gaat om een ERC-20 token die Staked Ethereum op het nieuwe Proof-of-Stake platform vertegenwoordigt.

Ethereum 2.0 verhandelen op Coinbase

Coinbase Wrapped Staked Ethereum (cbETH) is een token die Ethereum 2.0 vertegenwoordigt en verhandeld kan worden op Coinbase. Op dit manier is het mogelijk om Ethereum te staken bij Coinbase en deze vervolgens als Ethereum 2.0 op het platform te verkopen. Iets wat op de daadwerkelijke blockchain nog niet mogelijk is. “cbETH kan worden verkocht of zelfs naar een eigen wallet gestuurd worden, terwijl de echte ETH2 tokens achter slot en grendel blijven tot de Merge”, aldus Coinbase over de nieuwe token.

Een wrapped token is in essentie een digitale asset die het mogelijk maakt om een asset van blockchain naar blockchain te verplaatsen. Staked Ethereum leeft natuurlijk niet op de huidige Ethereum blockchain, maar Coinbase garandeert nu als gecentraliseerde partij de waarde van de cbETH token. Het is ook mogelijk om Wrapped Bitcoin te gebruiken op Ethereum. In die constructie moet je Bitcoin naar een gecentraliseerde partij sturen, die vervolgens op de Ethereum blockchain Wrapped Bitcoin tokens aan je uitdelen.

De waarde van cbETH

De nieuwe cbETH token van Coinbase is niet bedoeld om de Ethereum koers in een 1:1 verhouding te volgen. De token vertegenwoordigt namelijk één Ethereum plus alle staking beloningen die de token verdiend heeft vanaf 16 juni 2022. Als alles volgens plan verloopt, dan stijgt de waarde van cbETH ten opzichte van het “normale” Ethereum. 

Klanten die ervoor kiezen om hun Ethereum via Coinbase te staken, krijgen daarvoor in ruil de cbETH ERC-20 token in hun wallets. Het is dan aan hen om ervoor te kiezen om die te behouden of daarin te handelen. Op die manier maakt Coinbase de Ethereum Stake op hun platform liquide, een optie die andere beurzen tot op dit moment nog niet aanbieden.

Ethereum nieuws

JP Morgan: Ethereum zal beter presteren dan Bitcoin in 2024, Halving al ingeprijsd
SEC duwt deadline Invesco Galaxy Spot Ethereum ETF naar 2024
Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Meer nieuws

Meest gelezen